Det er utrolig deilig med vinterferie. Været har ikke vært av et aller beste. Vi har hatt både sterk vind, regn, snø, kulde og ganske mildt – men i dag tittet faktisk solen frem, selv om det bare var for stakkars 15 minutter. Men det er likevel som balsam for sjelen. Det er helt utrolig hvor godt litt sol gjør seg.
For å hoppe rett til oppskriften på sjokoladeboller – trykk HER

I morgen er det Fastelavnsøndag, og i år blir det ikke tradisjonelle fastelavnsboller, men det blir sjokoladeboller. Det er noe av det beste jeg vet. – Helt siden jeg var lita har jeg elsket sjokoladeboller – deilige saftige boller fylt med vaniljekrem og toppet med sjokolade – NAM!!!!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca. 12 | 2 timer | Enkel |
Ingredienser:
Boller:
6 dl | Melk |
150 g | Smør |
1 pk | Gjær |
1 kg | Hvetemel |
1½ dl | Sukker |
1 | Egg (sammenvispet) |
Kremfløte |
Fyll og topping (Vaniljekrem og sjokolade):
6 dl | Melk |
2 | Egg |
50 g | Maizenna |
1 ss | Vaniljesukker |
2 ss | Sukker |
3 dl | Kremfløte |
100 g | Kokesjokolade |

Slik gjør du:
1 Smelt smør i en kasserolle – Ha i 1½ dl melk – Ha det over i en bakstebolle – Ha i gjær, og rør den ut |
2 Tilsett resten av melken, og – Tilsett mel og sukker |
3 Elt deigen 3-4 minutter – Tilsett eventuelt mer mel, Deigen skal slippe bollen |
4. Hev deigen under plast, På et lunt sted i ca. 30-40 min. (til dobbel størrelse) |

5 Legg bakepapir på 2 stekeplater – Hell deigen ut på bordet – Del den i 12 mindre emner – Rull til boller, og – Legg bollene på stekeplata |
8 Sett bollene til etterheving i ca. 45 min. |
9 Sett ovnen på 225 grader |
10 Pensle bollene med egg – Stek i 8-10 minutter |
11 Avkjøles på rist |

12 Lag vaniljekremen – Ha Egg, melk, vaniljesukker, sukker og maisenna i en kasserolle – Kok opp under omrøring – Kok i 3 minutter – Helles kremen over på et fat, og – Legg plast over (helt ned til kremen) – Avkjøles |

13 Montering: – Del bollene i 2 – Smelt sjokoladen over vannbad – Dypp toppen på bollene i smeltet sjokolade – Sett dem på en rist for å stivne – Pisk opp vaniljekremen – Pisk kremfløten til krem, – Bland sammen vaniljekrem og krem – Legg vaniljekrem på bunnen av bollen – Legg på toppen |
14 NYTES! |
