Sjokoladeboller til Fastelavnsøndag

Det er utrolig deilig med vinterferie. Været har ikke vært av et aller beste. Vi har hatt både sterk vind, regn, snø, kulde og ganske mildt – men i dag tittet faktisk solen frem, selv om det bare var for stakkars 15 minutter. Men det er likevel som balsam for sjelen. Det er helt utrolig hvor godt litt sol gjør seg.

For å hoppe rett til oppskriften på sjokoladeboller – trykk HER

Enafors, Jämtland, Sverige 21.02.2020

Sjokoladeboller

I morgen er det Fastelavnsøndag, og i år blir det ikke tradisjonelle fastelavnsboller, men det blir sjokoladeboller. Det er noe av det beste jeg vet. – Helt siden jeg var lita har jeg elsket sjokoladeboller – deilige saftige boller fylt med vaniljekrem og toppet med sjokolade – NAM!!!!

Sjokoladeboller Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg (sammenvispet) Kremfløte Fyll og topping (Vaniljekrem og sjokolade): 6 dl Melk 2 Egg 50 g Maizenna 1 ss Vaniljesukker 2 ss Sukker 3 dl Kremfløte 100 g Kokesjokolade

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca. 122 timerEnkel

Ingredienser:

Boller:

6 dlMelk
150 gSmør
1 pkGjær
1 kgHvetemel
1½ dlSukker
1Egg (sammenvispet)
 Kremfløte

Fyll og topping (Vaniljekrem og sjokolade):

6 dlMelk
2Egg
50 gMaizenna
1 ssVaniljesukker
2 ssSukker
3 dlKremfløte
100 gKokesjokolade

Sjokoladeboller Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg (sammenvispet) Kremfløte Fyll og topping (Vaniljekrem og sjokolade): 6 dl Melk 2 Egg 50 g Maizenna 1 ss Vaniljesukker 2 ss Sukker 3 dl Kremfløte 100 g Kokesjokolade

Slik gjør du:

1 Smelt smør i en kasserolle
– Ha i 1½ dl melk
– Ha det over i en bakstebolle
– Ha i gjær, og rør den ut
2 Tilsett resten av melken, og
– Tilsett mel og sukker
3 Elt deigen 3-4 minutter
– Tilsett eventuelt mer mel,
Deigen skal slippe bollen
4. Hev deigen under plast,
På et lunt sted i ca. 30-40 min.
(til dobbel størrelse)
Deigen til fastelavnsbollene Fastelavnsboller etter oppskrift fra Baker Brun  Ingredienser  6 dl 	Melk 150 g 	Smør 1 pk	Gjær  1 kg	Hvetemel 1½ dl 	Sukker  1	Egg (sammenvispet) 	Kremfløte
Deigen til sjokoladebollene

5 Legg bakepapir på 2 stekeplater
– Hell deigen ut på bordet
– Del den i 12 mindre emner
– Rull til boller, og
– Legg bollene på stekeplata

8 Sett bollene til etterheving  i ca. 45 min.
9 Sett ovnen på 225 grader
10 Pensle bollene med egg
– Stek i 8-10 minutter
11 Avkjøles på rist
Boller Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg (sammenvispet) Kremfløte

12 Lag vaniljekremen
– Ha Egg, melk, vaniljesukker, sukker og maisenna i en kasserolle
– Kok opp under omrøring
– Kok i 3 minutter
– Helles kremen over på et fat, og
– Legg plast over (helt ned til kremen)
– Avkjøles

Heidis enkle vaniljekrem Ingredienser: 6 dl Melk 2 Egg 50 g Maizenna 1 ss Vaniljesukker 1 ss Sukker
1. La vaniljekremen koke i 3 minutter 2. La den avkjøle under plast 3. Piskes opp før bruk

13 Montering:
– Del bollene i 2
– Smelt sjokoladen over vannbad
– Dypp toppen på bollene i smeltet sjokolade
– Sett dem på en rist for å stivne
– Pisk opp vaniljekremen
– Pisk kremfløten til krem,
– Bland sammen vaniljekrem og krem
– Legg vaniljekrem på bunnen av bollen
– Legg på toppen
14 NYTES!
Sjokoladeboller Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg (sammenvispet) Kremfløte Fyll og topping (Vaniljekrem og sjokolade): 6 dl Melk 2 Egg 50 g Maizenna 1 ss Vaniljesukker 2 ss Sukker 3 dl Kremfløte 100 g Kokesjokolade

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s