Fies Maiblomst, er fylt med sukker og kanel. Min kjære datter har (endelig) fått skikkelig bakedilla, – eller så er det ufattelig kjedelig i disse Koronatider. Uansett, vi koste oss skikkelig med å bake verdens beste maiblomst, til ære for; mai- måned.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 blomst | 3 timer | Middels/enkel |
Ingredienser:
| ¾ pk | Gjær |
| 3 dl | Melk (fingervarm) |
| 2 | Egg |
| 675 g | Hvetemel |
| 75 g | Sukker |
| ½ ts | Salt |
| 3 ts | Kardemomme |
| 2 ts | Kanel |
| 100 g | Smør (romtemperert) |
Fyll & Topping:
| Smør, sukker, kanel | |
| Perlesukker |
Slik gjør du:
| 1 Varm melken, og – Ha den i en bakebolle – Smuldre i gjæren, og – Rør den godt ut i melken |
| 2 Pisk inn eggene |
| 3 Tilsett hvetemel, sukker, kanel og kardemomme – Elt i ca. 10 min. på lav hastighet |
| 4 Tilsett smøret, og – Elt i ca. 15 min. |
| 5 Dekk deigen med et rent bakeklede, og – La den etterheve i ca. 60 min. |
| 6 Sett ovnen på 200 grader, og – Legg bakepapir på en stekeplate |
| 7 Hell deigen på et bakebord, og – Del den i 4 like store emner – Kjevle et av emnene til et kvadrat (ca.32 X 32 cm) – Legg firkanten på stekeplata, – Smør den med smør, sukker og kanel – Kjevle det neste emnet til et like stort kvadrat (ca.32 X 32 cm) – Legg den på toppen av den forrige - Smør den med smør, sukker og kanel – Gjenta for det tredje emnet – Det fjerde emnet kjevler du ut litt større enn de forrige (33-34 cm) – Plasser denne over de andre tre, så kantene dekkes |

| 8 Lag blomsten: – Plasser et glass omtrent på midten av deigen Så det setter et lite merke, som ikke går igjennom Dette blir blomstens midtpunkt – Skjær fra glasskanten, og ut fra deigen i alt 16 strimler Det kan lønne seg og skjære den i 4 først, så 8, så 16 (se bildet nedenfor) |
| 9 Lag blomsterbladene: Et blomsterblad, består av 2 strimler (det blir i altså totalt 8 blomsterblader) – Tvinn to strimler: Den venstre mot høyre og den høyre mot venstre (det vil si mot hverandre) – Klem endene sammen i en spiss – Gjenta til du har 8 blomsterblader |
| 10 Pensle med egg, og strø over med strøsukker – Settes rett i ovnen, (NB! Bør ikke etterheves for da mister den lett formen) – Stekes i 15-20 min. |
| 11 Avkjøles på rist |











