Koronnatid, «russefritt» og russeluekake fra i fjor

I disse Korona-tider, har jeg ikke sett en eneste russ. Det er skikkelig trist. Jeg hadde egentlig ikke trodd at jeg ville savne dem så mye som jeg faktisk gjør! Når det er mai, så forventer vi liksom å se russ i gatene, parkene – ja over alt! Det er egentlig ganske hyggelig med ungdom, livsglede og russ. I år er det helt russefritt – i alle fall der jeg har vært! I fjor bakte jeg kake til Krussejentene (kruss= Kristen russ) mens de forberedte russetiden; ordnet russerstyr, strøk på merker og tegnet på buksene. Jubelen ble stor da de fikk se kaka! Egentlig kan man jo bruke en hvilken som helst kake under marsipanen, men siden dette var til ungdommer – gikk jeg for saftig sjokoladekake med sjokolademoussse som fyll. For å bøte på noe av savnet, legge jeg ut bildet og oppskriften på russeluekaka i år også!

Krusselue 2019: sjokoladekake med sjokolademousse Ingredienser – Kakebunnen: 2 dl Hvetemel 2¼ dl Sukker ¾ dl Kakao 1 ts Natron ½ ts Bakepulver ½ ts Salt ½ dl Olje (vegetabilsk) 1 Egg 1¼ dl Rømme 1 ts Vaniljesukker 1 ¼ dl Kaffe (kald) Marsipan, konditorfarge Lakrissnører Ingredienser – Sjokolademousse: 3 plater Gelatin 150 g Kokesjokolade 4 ss Kaffe (sterk) 3 ss Sukker 2 Egg (delte) 3 dl Kremfløte

Ingredienser – Kakebunnen:

2 dl Hvetemel
2¼ dl Sukker
¾ dl Kakao
1 ts Natron
½ ts Bakepulver
½ ts Salt
½ dl Olje (vegetabilsk)
1 Egg
1¼ dl   Rømme
1 ts Vaniljesukker
1 ¼ dl   Kaffe (kald)
   
  Marsipan, konditorfarge
  Lakrissnører

Ingredienser – Sjokolademousse:

3 plater   Gelatin
150 g Kokesjokolade 
4 ss Kaffe (sterk)
3 ss Sukker
2 Egg (delte)
3 dl Kremfløte

Slik gjør du – kakebunnen:

Sett ovnen på 175°C
Smør ei rund form kakeform
Ha alle tørre ingredienser i en bakstebolle
Visp sammen melk, egg, olje og vanilje
Vispes den inn i de tørre ingrediensene
Visp forsiktig inn kaffen
Stekes midt i ovnen i ca 20 min.
Avkjøles

Slik gjør du – Sjokolademousse:

Hakk sjokoladen og smelt den sammen med kaffe
Ta sjokoladen vekk fra varmen og rør inn gelatinen
La sjokoladeblandingen avkjøles noe
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker
Visp eggehvitene stive
Visp kremfløten stiv (men myk)
Bland sjokolade og eggedosis
Bland forsiktig inn eggehviter
Bland forsiktig inn kremen
Krusselue 2019: sjokoladekake med sjokolademousse Ingredienser – Kakebunnen: 2 dl Hvetemel 2¼ dl Sukker ¾ dl Kakao 1 ts Natron ½ ts Bakepulver ½ ts Salt ½ dl Olje (vegetabilsk) 1 Egg 1¼ dl Rømme 1 ts Vaniljesukker 1 ¼ dl Kaffe (kald) Marsipan, konditorfarge Lakrissnører Ingredienser – Sjokolademousse: 3 plater Gelatin 150 g Kokesjokolade 4 ss Kaffe (sterk) 3 ss Sukker 2 Egg (delte) 3 dl Kremfløte
Utsnitt av sjokoladekaka med sjoklolademousse før den blir pyntet med rød marsipan

Montering:

  • Skjær kaka i to
  • Legg bunnen i kakeforma
  • Ha på sjokolademousse
  • Legg over den andre halvdelen
  • Legg over sjokolademousse
  • La kaka stå, noen timer, i kjøleskapet
  • Ta kaka forsiktig ut av forma
  • Pisk litt kremfløte og kle kaka
  • Farg marsipanen, kjevle den ut, og kle kaka
  • Form den som en russele
  • Flett lakrissnører til dusk
  • Skjermen er laget av svart marsipan
  • og penslet med svart konditorfarge for å gjøre den ekstra blank
Krusselue 2019: sjokoladekake med sjokolademousse Ingredienser – Kakebunnen: 2 dl Hvetemel 2¼ dl Sukker ¾ dl Kakao 1 ts Natron ½ ts Bakepulver ½ ts Salt ½ dl Olje (vegetabilsk) 1 Egg 1¼ dl Rømme 1 ts Vaniljesukker 1 ¼ dl Kaffe (kald) Marsipan, konditorfarge Lakrissnører Ingredienser – Sjokolademousse: 3 plater Gelatin 150 g Kokesjokolade 4 ss Kaffe (sterk) 3 ss Sukker 2 Egg (delte) 3 dl Kremfløte
Russelue

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s