BURSDAG med Jordbærkake

I dag har jeg bursdag, og fyller omtrent 538 år – for de som lurer på hvor gammel jeg blir. Så koronna eller ikke, i dag skal jeg feire! Nei da, det blir en helt stille og rolig feiring sammen med min mann og datter. Ingen sprell, bare en helt stille og rolig koronafri-bursdagsfeiring med middag etterfulgt med kake og kaffe. Selv om samfunnet nå sakte men sikkert åpner, og det er lov å invitere 20 gjester – har jeg egentlig ingen ønsker om et stort selskap. Tror kanskje jeg er blitt litt redd for å bli smittet av Korona! Så jeg venter litt og ser hvordan dette utvikler seg.

For å hoppe rett til oppskriften på Jordbærkake – for oppskrift, trykk HER

Verdens beste bursdagsgave for omtrent 530 år siden.

I min familie bruker vi å si: «Det er alltid godt vær på 12 mai» , og det har det nok alltid vært. Da jeg var lita begynte jeg knestrømpesesongen 12. mai. Da ble strømpebukser, byttet ut med knestrømper. – I år derimot er det noe nytt: Det er snø på bursdagen min!

Snø i hagen 12 mai 2020 Trondheim Trøndelag Norway

Det er nytt – har aldri skjedd før! Til tross for snøen, kan jeg ikke nekte for at det er fint vær i år også – for sola skinner fra skyfri himmel. Likevel, det blir nok en stund til jeg påbegynner «Knestrømpesesongen» i år!

Snø i hagen. MEN SOL 12 mai 2020 Trondheim Trøndelag Norway

Jordbærkake

Jordbærkake etter oppskrift fra Baker Brun på blå duk Ingredienser: 4 Egg 2 dl Sukker 1 dl Hvetemel 1 dl Potetmel 1 ts Bakepulver
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 kake 2 timer Enkel

Ingredienser

Bunn

4 Egg
2 dl Sukker
1 dl Hvetemel
1 dl Potetmel
1 ts Bakepulver

Fyll og pynt

½ porsjon Vaniljekrem, for oppskrift trykk HER
3 dl Kremfløte
  Friske jordbær
1 pk Gelé (jordbærsmak)
  Skivede mandler

Tips! Du kan bruke ferdiglaget vaniljekrem, hvis du heller ønsker det.

Bilde til venstre: Den ferdig stekte kakebunnen og ferske jordbær. Bildet øverst til høyre: Husk å dynke godt! (kakebunnen delt i to, klar for montering. Bildet nederst til høyre: Ferdig pyntet Jordbærkake etter oppskrift fra Baker Brun, klar til servering.

Slik gjør du:

1 Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm)
2 Pisk egg og sukker til eggedosis
3 Sikt hvetemel, bakepulver og potetmel, og
– Vend det forsiktig inn i eggedosisen
4 Hell røren i springformen, og
– Settes inn i kald ovn
– Slå oven på 160 grader
– Stek i ca. 45 min.
5 Avkjøles på ist
6 Lag vaniljekremen og avkjøl den
– Lag gelen
(bruk bare havemengden med vann, og avkjøl den)
7 Pisk fløten til krem
8 Bland ⅔ av kremen med vaniljekremen
9 Montering:
– Del kakebunnen i to
– Legg bunnen i springformen
– Smør over vaniljekrem
– Legg toppen over
– Legg på jordbær
– Fyll over halvstivnet gelé
– Sett i kjøleskap til gelén stiver
10 Ta kaka ut av formen og over på et kakefat
– Smør krem langs kanten, og
– «Klapp» på mandelskiver
– Pynt eventuelt med en kremremse langs kanten
Jordbærkake etter oppskrift fra Baker Brun på blå duk Ingredienser: 4 Egg 2 dl Sukker 1 dl Hvetemel 1 dl Potetmel 1 ts Bakepulver

På side 88 i Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» står det «Jordbærkake. Sommerfavoritten. Denne kaken smaker av sol og sommer.» Så da passer den vel veldig godt på en snørik vårbursdag!

Jordbærkake etter oppskrift fra Baker Brun på blå duk Ingredienser: 4 Egg 2 dl Sukker 1 dl Hvetemel 1 dl Potetmel 1 ts Bakepulver

Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst"

Oppskriftene er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s