Fies Maiblomst til 17.mai

Fies Maiblomst, er fylt med sukker og kanel. Min kjære datter har (endelig) fått skikkelig bakedilla, – eller så er det ufattelig kjedelig i disse Koronatider. Uansett, vi koste oss skikkelig med å bake verdens beste maiblomst, til ære for; mai- måned.

Maiblomst Ingredienser: ¾ pk Gjær 3 dl Melk (fingervarm) 2 Egg 675 g Hvetemel 75 g Sukker ½ ts Salt 3 ts Kardemomme 2 ts Kanel 100 g Smør (romtemperert) Fyll & Topping: Smør, sukker, kanel Perlesukker

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 blomst3 timerMiddels/enkel

Ingredienser:

¾ pkGjær
3 dlMelk (fingervarm)
2Egg
675 gHvetemel
75 gSukker
½ tsSalt
3 tsKardemomme
2 tsKanel
100 gSmør (romtemperert)

Fyll & Topping:

 Smør, sukker, kanel
 Perlesukker

Slik gjør du:

1 Varm melken, og
– Ha den i en bakebolle
– Smuldre i gjæren, og
– Rør den godt ut i melken
2 Pisk inn eggene
3 Tilsett hvetemel, sukker, kanel og kardemomme
– Elt i ca. 10 min. på lav hastighet
4 Tilsett smøret, og
– Elt i ca. 15 min.
5 Dekk deigen med et rent bakeklede, og
– La den etterheve i ca. 60 min.
6 Sett ovnen på 200 grader, og
– Legg bakepapir på en stekeplate
7 Hell deigen på et bakebord, og
– Del den i 4 like store emner
– Kjevle et av emnene til et kvadrat (ca.32 X 32 cm)
– Legg firkanten på stekeplata,
– Smør den med smør, sukker og kanel
– Kjevle det neste emnet til et like stort kvadrat (ca.32 X 32 cm)
– Legg den på toppen av den forrige ­­- Smør den med smør, sukker og kanel
– Gjenta for det tredje emnet
– Det fjerde emnet kjevler du ut litt større enn de forrige (33-34 cm)
– Plasser denne over de andre tre, så kantene dekkes
Maiblomst Ingredienser: ¾ pk Gjær 3 dl Melk (fingervarm) 2 Egg 675 g Hvetemel 75 g Sukker ½ ts Salt 3 ts Kardemomme 2 ts Kanel 100 g Smør (romtemperert) Fyll & Topping: Smør, sukker, kanel Perlesukker

8 Lag blomsten:
– Plasser et glass omtrent på midten av deigen
Så det setter et lite merke, som ikke går igjennom
Dette blir blomstens midtpunkt
–  Skjær fra glasskanten, og ut fra deigen i alt 16 strimler
Det kan lønne seg og skjære den i 4 først, så 8, så 16
(se bildet nedenfor)

9 Lag blomsterbladene:
Et blomsterblad, består av 2 strimler
(det blir i altså totalt 8 blomsterblader)
– Tvinn to strimler:
Den venstre mot høyre og den høyre mot venstre
(det vil si mot hverandre)
– Klem endene sammen i en spiss
– Gjenta til du har 8 blomsterblader

10 Pensle med egg, og strø over med strøsukker – Settes rett i ovnen, (NB! Bør ikke etterheves for da mister den lett formen) – Stekes i 15-20 min.
11 Avkjøles på rist
Maiblomst  Ingredienser:  ¾ pk	Gjær 3 dl	Melk (fingervarm) 2	Egg 675 g	Hvetemel 75 g	Sukker ½ ts	Salt 3 ts	Kardemomme 2 ts	Kanel  100 g	Smør (romtemperert)  Fyll & Topping: 	Smør, sukker, kanel 	Perlesukker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s