Dette er grove gode knekkebrød med frø og havregryn. Knekkebrødene passer bra til å ta med på jobb eller skole som lunsj eller som mellommål. De smaker utmerket sammen med ost eller annet pålegg. Hvis du deler deigen i emner på 50 gram får du ca 20 knekkebrød. Lager du dem mindre blir det flere, lager du de større blir det færre. – Jeg bruker å lage knekkebrød på mellom 10 og 20 gram. Størrelsen og formen du velger å lage dem i, kommer i stor grad an på smak og behag. Gode er de uansett størrelse og form!

Ingredienser:
| 350 g | Hvetemel |
| 150 g | Rug (grov) |
| 2 ts | Salt |
| 3 ¼ dl | Vann |
| 50 g | Surdeig |
| 60 g | Linfrø |
| 60 g | Sesamfrø |
| 60 g | Solsikkefrø |
| 60 g | Havregryn |
Slik gjør du:
| 1 Bland sammen: Hvetemel Rug (grov) Salt Vann Surdeig |
| 2 Kjør blandingen i foodprosessor i ca 1 min. |
| 3 Tilsett : Linfrø Sesamfrø Solsikkefrø, og Havregryn |
| 4 Kjør blandingen i foodprosessor i ca 1-2 min. |
| 5 Dekk deigen med plastikk, og – La den hvile Gjerne til neste dag |
| 6 Sett stekeovnen på 180 grader |
| 7 Kjevle knekkbrøddeigen ca 1-2 mm tykk – Skjær den i den fasongen du ønsker – Gjerne litt rustikke i formen |
| 8 Stekes først i 15 min – Snu dem, og stek i 10 min. |
| 9 Avkjøles på rist – Oppbevares tett kakeboks Men ikke legg på lokket før dagen etter |



