Lunsjtips: Grove knekkebrød

Dette er grove gode knekkebrød med frø og havregryn. Knekkebrødene passer bra til å ta med på jobb eller skole som lunsj eller som mellommål. De smaker utmerket sammen med ost eller annet pålegg. Hvis du deler deigen i emner på 50 gram får du ca 20 knekkebrød. Lager du dem mindre blir det flere, lager du de større blir det færre. – Jeg bruker å lage knekkebrød på mellom 10 og 20 gram. Størrelsen og formen du velger å lage dem i, kommer i stor grad an på smak og behag. Gode er de uansett størrelse og form!

Hverdagsknekkebrød (grove)  Ingredienser: 350 g	Hvetemel 150 g	Rug (grov) 2 ts 	Salt 3 ¼ dl	Vann  50 g	Surdeig 60 g	Linfrø 60 g	Sesamfrø  60 g	Solsikkefrø  60 g	Havregryn

Ingredienser:

350 g Hvetemel
150 g Rug (grov)
2 ts Salt
3 ¼ dl Vann
50 g Surdeig
60 g Linfrø
60 g Sesamfrø
60 g Solsikkefrø
60 g Havregryn

Slik gjør du:

1 Bland sammen:
Hvetemel
Rug (grov)
Salt
Vann
Surdeig
2 Kjør blandingen i foodprosessor i ca 1 min.
3  Tilsett :
Linfrø
Sesamfrø
Solsikkefrø, og
Havregryn
4 Kjør blandingen i foodprosessor i ca 1-2  min.
5 Dekk deigen med plastikk, og
– La den hvile
Gjerne til neste dag
6 Sett stekeovnen på 180 grader
7 Kjevle knekkbrøddeigen ca 1-2 mm tykk
– Skjær den i den fasongen du ønsker
– Gjerne litt rustikke i formen
8 Stekes først i 15 min
– Snu dem, og stek i 10 min.
9 Avkjøles på rist
– Oppbevares tett kakeboks
Men ikke legg på lokket før dagen etter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s