Finnes det egentlig noe hyggelig enn lange middager med familien og/eller med venner. Middager hvor man har allverdens tid, og bare kan sitte å spise og snakke. Ja, og med god mat da. Til denne familiemiddagen hadde vi Spagetti med sopp, purre og paprika, Ovnstekt svinefilet og Brød med oliven , og salat. Utrolig godt, utrolig hyggelig.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 4 – 8 | 20 min | Enkel |
Ingredienser:
Ingredienser – Ovnstekt svinefilet:
| 1 | Svinefilet (850 g) |
| 1 ss | Olje |
| 1 ss | Smør |
| 8-10 fedd | Hvitløk |
| Basilikum | |
| Salt og peppe r | |
| 1 dl | Kraft |

Ingredienser – Spagetti med kremet saus:
| 1 ss | Olje |
| 1 ss | Smør |
| 1 | Løk |
| 1 | Gulrøtter |
| ½ stilk | Selleri |
| 1 fedd | Hvitløk |
| ¼ | Chili (rød, uten frø) |
| ½ | Purre |
| 1 bx | Tomater (hermetiske) |
| 1 | Paprika (rød) |
| 350 g | Sjampinjonger |
| 1 ss | Persille (hakket) |
| 1 ts | Paprikapulver |
| ½ ts | Pepper |
| 1 dl | Vann |
| 1terning | Buljong (Grønsak) |
| ½ -1 dl | Kremfløte |
| 400-500 g | Spagetti |
| Salt, pepper | |
| 75 g | Parmesan (raspet) |
| 1 ss | Persille |

Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 120 grader |
| 2 Ha smør og olje i varm stekepanne, og – Gi svinefileten en omgang med salt- og pepperkvernen, – Legg fileten i stekepanna, til den har fått en fin og brun skorpe (På alle sider) |
| 3 Legg Svinefileten i over i en ildfastform, – Legg i hvitløk og basilikum – Hell over 1 dl kraft – Sett inn steketermometer – Sett svinefileten i oven |

| 4 Hakk: løk, gulrot, persille, selleri, hvitløk og chili – Skjær purre og paprika i biter |
| 5 Lag Pastasausen: – Ha litt olje i ei middels varm stekepanne, – Tilsett løken, – Dryss over litt salt, og – Stek til løken er myk – Tilsett gulrot og selleri, paprika og sjampinjong, – Fortsett stekingen i ca. 1-2 min. (middels varme) – Tilsett hvitløk, chili, paprikapulver og purre Fortsett stekingen i ca 1-2 min. (middels varme) – Tilsett tomatene, persille og kraft – Kok opp, og – La det snurre mens pastaen koker |
| 6 La svinefileten steke, til den har fått en kjernetemperatur på 67-69 grader – Ta den ut av oven og – La den hvile litt, mens du koker pasta |
| 7 Ha vann og salt i en kasserolle, – Kok opp og – Tilsett pastaen, – Rør rundt, og – Kok den så vidt «al dente» – Hell av vannet |
| 8 Tilsett fløten i sausen, – Kok opp, – Rør inn ½ av parmesanen |
| 9 Hell vannet av spagettien når den er «al dente», og – Hell den i en serveringsskål – Bland sausen inn i den varme nykokte pastaen Bruk to gafler og løft spagettien opp og rundt Så all spagettien er godt dekket med saus |
| 10 Toppes med parmesan, hakket persille og – Serveres rykende varm |
| 11 Skjær opp svinefileten – Legg på hvitløken, og – Hell over kraften rett før servering |


Anbefalt tilbehør:
eller









