I dag baker jeg skikkelig gode «knekkebrød»

Hjemmebakte knekkebrød et bare så godt! I dag baker jeg møre knekkebrød – med polenta. NAM!

Knekkebrød med polenta Ingredienser: 25 g Gjær 75 g Smør 2 ½ dl Melk 1 ts Salt 1 ss Sukker 1 dl Polenta 2 ts Hornsalt Ca 6 dl Hvetemel

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 15 3 timer Enkel

Ingredienser:

25 gGjær
75 gSmør  
2 ½ dlMelk
1 tsSalt
1 ssSukker
1 dlPolenta
2 tsHornsalt
Ca 6 dlHvetemel

Knekkebrød med polenta Ingredienser: 25 g Gjær 75 g Smør 2 ½ dl Melk 1 ts Salt 1 ss Sukker 1 dl Polenta 2 ts Hornsalt Ca 6 dl Hvetemel

Slik gjør du:

1 Smelt smøret i en kasserolle,
– Tilsett melken og
– La det bli 37 grader
– Ha det over i en bakebolle
 2 Smuldre gjæren i melkeblandingen
– Rør godt så den blir helt oppløst
3 Tilsett mel, polenta, sukker og salt
– Elt til en fast og fin deig
– Dekk den til, og
– La den heve i ca 45 min.
4 Rør ut hornsaltet i litt vann, og
– Tilsett dette til deigen, sammen med 1-2 ss hvetemel
– Elt til deigen er fast og fin
5 Sett ovnen på 225 grader, og
– Legg bakepapir på stekeplater
6 Hell den ut på et bakebord
– Del i (14) like store deler
– Kjevle hver del til runde leiver (ca. 13 cm i diameter)
– Stikk ut et lite hull i midten
– Legg dem på stekeplatene, og
– Prikk dem med en gaffel
7 Stekes i 6-10 minutter midt i ovnen
(225 grader)
8 Avkjøles på rist
Knekkebrød med polenta Ingredienser: 25 g Gjær 75 g Smør 2 ½ dl Melk 1 ts Salt 1 ss Sukker 1 dl Polenta 2 ts Hornsalt Ca 6 dl Hvetemel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s