Høstetid – Hermetiserte plommer

Hermetiske plommer er verdens beste dessert – særlig sammen med en kremklatt.

Hermetiske plommer Ingredienser: Plommer Sukkerlake: 10 dl Vann 700 g Sukker ½ ts Askorbinsyre Valgfritt: Epleskiver

Ingredienser:

 Plommer

Sukkerlake:


10 dl
Vann
700 gSukker
½ tsAskorbinsyre

Valgfritt:

 Epleskiver

Hermetiske plommer Ingredienser: Plommer Sukkerlake: 10 dl Vann 700 g Sukker ½ ts Askorbinsyre Valgfritt: Epleskiver
Epleskivene er til å legge på toppen av glassene så de øverste plommene ikke blir misfarget

Slik gjør du:

1 Kok sukkerlake av vann og sukker
– Avkjøl laken
– Tilsett Askorbinsyre
– Bland godt
2 Vask glassene du skal bruke
– Kok dem gjerne i 5 min.
3 Legg plommene på de rene glassene, og
– Fyll opp med sukkerlake
Til omtrent 2-3 cm fra kanten
– Legg eventuelt et par epleskiver på toppen
Det er bare for å unngå at de øverste plommene blir mørke
4 Tørk godt av kanten på glassene
5 Legg gummiringen på glassene, og

5A Hvis du bruer skrulokk:
– Skru godt til
– Skru så 1 cm opp igjen

5B Hvis du bruker glass med metall klype
– Lukk Lokket og
– Klem igjen metallklypa
6 Legg Håndkle i bunnen av en stor kasserolle
– Sett glassene i kasserollen, og
– Legg håndklær mellom glassene
Så de ikke kommer borti hverandre
– Fyll vann så det dekker glassene med 1-2 cm
– Sett lokk på kasserollen
7A Hvis du har steketermometer:
–  Varm langsomt opp til 80 grader,
– La gassene stå ved 80 grader i ca. 20 min.
– Ta kasserollen av platen,
– Ta lokket av kasserollen, og  
-La glassene stå i vannet til de er litt avkjølte
Ca. 20 min.  

7B Hvis du ikke har steketermometer:
– Kok opp, og la glassene stå ved kokepunktet i 5 min.
– Ta kasserollen av platen, og
– La den stå i 10 min.
– Ta lokket av kasserollen, og
– La glassene stå i vannet til de er litt avkjølte
Ca. 20 min.
8 Ta glassene forsiktig opp og
– Sett dem på en skjærefjøl
NB! De må ikke stå i trekk for da kan de sprekke
– Skru metallringen godt til
9 Når glassene er helt kalde (Neste dag)
Kjenn etter om glassene er tette: –
Skru metallringen helt av eller åpne metallklypen
– Kjenn om glasslokket sitter helt fast
10 A Sitter lokket godt :
– Oppbevar plommene mørkt og kjølig
til du ønsker å spise dem  

10 B Er lokket løst:
– Hermetiser på nytt, eller
– Oppbevar glassene kaldt OG
– Spis plommene raskt

Tips!

  • Du kan hermetisere plommene med skallet / skinnet på eller du kan fjerne det. Jeg bruker å hermetisere med skallet på.
    • Bruke gjerne kakestikke og stikk litt i hver plomme eller
    • Gjør som mormor – bruk en kork med noen knappenåler og stikk hull i skallet
  • Hvis du har lyst til å fjerne skallet, kan du gjøre et med en kniv.
    • Det går lettere hvis du dypper plommene noen sekunder i kokende vann.
    • Legge plommene i sukkerlaken (under en asjett eller lignende så de holder seg under overflaten) etter hvert som du fjerner skallet, da unngår plommene misfarging.  
  • Store plommer kan deles i to hvis du ønsker det
  • Natriumbensoat – I mormors oppskrift står det Natriumbensoat, men jeg bruker sitronsyre i stedefor – og det fungerer fint

Hermetiske plommer Ingredienser: Plommer Sukkerlake: 10 dl Vann 700 g Sukker ½ ts Askorbinsyre Valgfritt: Epleskiver

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s