Eplepannekaker til frokost og kjelleren på sommerhuset får vente til neste år.

Dere som har fulgt meg en stund, husker kanskje at vi hadde en skikkelig oversvømmelse i kjelleren i vår,, og at «hele» sommeren gikk med til å ordne opp etter oversvømmelsen.

Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på eplepannekaker – trykk HER

Om vi ble ferdig? Nei! det ble vi absolutt ikke, fordi vi hadde en skikkelig fugetabbe i kjelleren, som gjorde kort prosess av både arbeidsglede og hender.

Derfor lot vi bare alt være og dro hjem. da sommerferien var over. Vi sa rett og slett: «Nok får være nok, – og så får vi heller ta noen helger utover høsten«. Har vi gjort det? Nei, det har vi ikke. Det ble ikke noen turer til sommerhuset rett etter sommerferien, og heller ikke i høstferien.

Men nå er vi endelig tilbake til sommerhuset, selv om det bare er for å stenge huset for vinteren! Så det blir selvfølgelig ikke noe jobbing med kjelleren denne helga heller. Nå er det jo egentlig ikke noe som haster, – det er jo tørket, ryddet og vasket – så vi setter like godt resten av kjelleren på vent til neste sesong. Vi må da ha noe å holde på med neste sommer også! Selv om det er skikkelig ruskevær med regn og masse vind er det koselig å være her igjen, selv om det bare er for å stenge ned. Derfor koste vi oss med eplepannekaker til frokost i dag. OG Eplepannekaker til frokost – det er digg det!

Eplepannekaker

Eplepannekaker Ingredienser 1 Egg 1 dl Melk 1-1½ Hvetemel 2 Epler 1-1½ ss Sukker 1 ss Smør

Porsjoner:Tid:Vanskelighetsgrad
1-210 min.Enkel

Ingredienser:

1Egg
1 dlMelk
1-1½Hvetemel
1 tsKanel (valgfritt)
2Epler
1-1½ ssSukker
1 ssSmør

Eplepannekaker Ingredienser 1 Egg 1 dl Melk 1-1½ Hvetemel 2 Epler 1-1½ ss Sukker 1 ss Smør

Slik gjør du:

1 Lag en (litt) tykk pannekakerøre:
Visp sammen egg, melk, kanel og mel
2 Skjær eplene i tynne skiver
3 Smelt smøret i panna
4 Ha i sukker, og
– La det bli lyst brunt
5 Ha i eplene rør rundt, og – La dem steke til de blir nesten myke
6 Hell over pannekakerøra
7 Stek på middels varme (ca 2- 3 min.)
Til røren har stivnet på oversiden

Eplepannekaker Ingredienser 1 Egg 1 dl Melk 1-1½ Hvetemel 2 Epler 1-1½ ss Sukker 1 ss Smør

8 Vend pannekaken og, stek omtrent like lenge på den andre siden
9 Serveres med en gang

Eplepannekaker Ingredienser 1 Egg 1 dl Melk 1-1½ Hvetemel 2 Epler 1-1½ ss Sukker 1 ss Smør

Tips! Eventuelle rester av pannekakerøra holder seg i kjøleskap i 2-3 dager, eller den kan fryses.

Eplepannekaker Ingredienser 1 Egg 1 dl Melk 1-1½ Hvetemel 2 Epler 1-1½ ss Sukker 1 ss Smør

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s