Hvorfor ikke bake disse deilige vaniljebollene til ettermiddagskaffen i dag, eller til søndag som er fjerde søndag i advent. Disse nydelige bollene har vaniljefyll, og smaker skikkelig godt.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 25 | 2 ½ time | Middels |
Ingredienser:
| ½ pk | Gjær |
| 100 g | Smør |
| 3 dl | Melk |
| 2 krm | Salt |
| 1 dl | Sukker |
| 1 ts | Kardemomme |
| 9 – 10 dl | Hvetemel |
Fyll:
| 75 g | Smør |
| 5 ss | Sukker |
| 2 ½ ss | Vaniljesukker |

Slik gjør du:
| 1 Smelt smøret, -Tilsett melken, og – Varmen til den er fingervarm – Hell melken i en bakebolle, og – Smuldre i gjæren – Rør til all gjær er oppløst |
| 2 Tilsett Salt , Sukker Kardemomme og det meste av melet – Elt deigen godt – Dekk den til og – La den heve til dobbel størrelse Ca. 45 min. |
| 3 Lag fyllet: – Rør sammen alle ingrediensene til fyllet |
| 4 Når deigen er ferdig hevet – Hell deigen ut på et bakebord, og – Elt inn resten av melet |
| 5 Kjevle deigen ut til et stort kvadrat Ca. 50 x 50 cm – Skjær den opp i mindre kvadrat Ca. 10 x 10 cm |
| 6 Legg en liten ts fyll i midten på hvert kvadrat, – Brett de fire hjørnene inn mot midten – Legg bollene med denne siden opp i muffinsformer |
| 7 Legg en bakeduk over bollene og – La dem etterheve til nesten dobbel størrelse Ca. 20 min. |
| 8 Pensle bollene med egg, og – Stek dem på 250 grader i ca. 8 min. |
| 9 Avkjøles på rist |

