18 Desember – Vaniljeboller

Hvorfor ikke bake disse deilige vaniljebollene til ettermiddagskaffen i dag, eller til søndag som er fjerde søndag i advent. Disse nydelige bollene har vaniljefyll, og smaker skikkelig godt.

Vaniljeboller Ingredienser: ½ pk Gjær 100 g Smør 3 dl Melk 2 krm Salt 1 dl Sukker 1 ts Kardemomme 9 – 10 dl Hvetemel Fyll: 75 g Smør 5 ss Sukker 2 ½ ss Vaniljesukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
252 ½ timeMiddels

Ingredienser:

½ pkGjær
100 gSmør
3 dlMelk
2 krmSalt
1 dlSukker
1 tsKardemomme
9 – 10 dlHvetemel

Fyll:

75 gSmør
5 ssSukker
2 ½ ssVaniljesukker

Vaniljeboller Ingredienser: ½ pk Gjær 100 g Smør 3 dl Melk 2 krm Salt 1 dl Sukker 1 ts Kardemomme 9 – 10 dl Hvetemel Fyll: 75 g Smør 5 ss Sukker 2 ½ ss Vaniljesukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Smelt smøret,
-Tilsett melken, og
– Varmen til den er fingervarm
– Hell melken i en bakebolle, og
– Smuldre i gjæren
– Rør til all gjær er oppløst
2 Tilsett Salt , Sukker Kardemomme  og det meste av melet
– Elt deigen godt
– Dekk den til og
– La den heve til dobbel størrelse
Ca. 45 min.
3 Lag fyllet:
– Rør sammen alle ingrediensene til fyllet
4 Når deigen er ferdig hevet
– Hell deigen ut på et bakebord, og
– Elt inn resten av melet
5 Kjevle deigen ut til et stort kvadrat
Ca. 50 x 50 cm
– Skjær den opp i mindre kvadrat
Ca. 10 x 10 cm
6 Legg en liten ts fyll i midten på hvert kvadrat,
– Brett de fire hjørnene inn mot midten
– Legg bollene med denne siden opp i muffinsformer
7 Legg en bakeduk over bollene og
– La dem etterheve til nesten dobbel størrelse
Ca. 20 min.
8 Pensle bollene med egg, og
– Stek dem på 250 grader i ca. 8 min.
9 Avkjøles på rist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s