Hvorfor ikke bake disse deilige vaniljebollene til ettermiddagskaffen i dag, eller til søndag som er fjerde søndag i advent. Disse nydelige bollene har vaniljefyll, og smaker skikkelig godt.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
25 | 2 ½ time | Middels |
Ingredienser:
½ pk | Gjær |
100 g | Smør |
3 dl | Melk |
2 krm | Salt |
1 dl | Sukker |
1 ts | Kardemomme |
9 – 10 dl | Hvetemel |
Fyll:
75 g | Smør |
5 ss | Sukker |
2 ½ ss | Vaniljesukker |

Slik gjør du:
1 Smelt smøret, -Tilsett melken, og – Varmen til den er fingervarm – Hell melken i en bakebolle, og – Smuldre i gjæren – Rør til all gjær er oppløst |
2 Tilsett Salt , Sukker Kardemomme og det meste av melet – Elt deigen godt – Dekk den til og – La den heve til dobbel størrelse Ca. 45 min. |
3 Lag fyllet: – Rør sammen alle ingrediensene til fyllet |
4 Når deigen er ferdig hevet – Hell deigen ut på et bakebord, og – Elt inn resten av melet |
5 Kjevle deigen ut til et stort kvadrat Ca. 50 x 50 cm – Skjær den opp i mindre kvadrat Ca. 10 x 10 cm |
6 Legg en liten ts fyll i midten på hvert kvadrat, – Brett de fire hjørnene inn mot midten – Legg bollene med denne siden opp i muffinsformer |
7 Legg en bakeduk over bollene og – La dem etterheve til nesten dobbel størrelse Ca. 20 min. |
8 Pensle bollene med egg, og – Stek dem på 250 grader i ca. 8 min. |
9 Avkjøles på rist |
