Jeg fant en oppskrift på kålrabivaffel på NRKmat, det hørtes absolutt ikke noe godt ut.! Likevel fikk jeg litt lyst til å prøve ut oppskriften, og rester fra pinnekjøttet og kålrabisastappe hadde jeg jo. Jeg halverte oppskriften, og laget en vaffel. Nå har jeg et stort vaffeljern som lager 6 hjerter, så hvis du har et mindre jern, blir det kanskje flere hjerter. Jeg klippet i alle fall opp vaffelhjertene, toppet hver av dem med waldorfsalat og pulled pinnekjøtt, og serverte ett hjerte til hver som forrett.
Om de er bedre enn det hørtes ut som? Tja, av oss 6 som spiste Kålrabivaffel med waldorfsalat og pinnekjøtt, var det 2 som ikke spiste mer enn en bit, 3 sa de syntes det var spennende, og 1 syntes det var ganske godt! Det svarer vel ganske bra på spørsmålet.
Hvis du heller vil prøve originaloppskriten hos NRKmat – trykk HER

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
5-6 (1 Vaffel) | 10 min | Enkel |
Ingredienser:
Kålerabivaffel:
1 | Egg |
1 ½ dl | Hvetemel |
1 ½ dl | Kålrabistappe (rester) |
¼ ts | Salt |
Smør til steking |
Topping:
50 – 100 g | Waldorfsalat (rester) |
50 g | Isbergsalat (eller annen salat) |
Pinnekjøttrester |
Slik gjør du:
1 Plugg i vaffeljernet |
2 Rør sammen egg, kålrabistappe og hvetemel til en tykk røre – Ha røra i vaffeljernet – Stek vaffelen i ca 5 min. |
3 Skjør salaten i remser, og – Bland den i waldorfsalaten |
4 Fjern pinnekjøttet fra beinene, og – Fjern eventuelt fett – Trekk kjøttet fra hverandre – Varm kjøttet sammen med litt smør i stekepannen |
5 Klipp opp vaffelhjertene |
6 Legg vaffelhjertene på fat, – Legg på waldorfsalat, og – Topp med pinnekjøtt |
