Restemat – Kålrabivaffel med waldorfsalat og pinnekjøtt

Jeg fant en oppskrift på kålrabivaffel på NRKmat, det hørtes absolutt ikke noe godt ut.! Likevel fikk jeg litt lyst til å prøve ut oppskriften, og rester fra pinnekjøttet og kålrabisastappe hadde jeg jo. Jeg halverte oppskriften, og laget en vaffel. Nå har jeg et stort vaffeljern som lager 6 hjerter, så hvis du har et mindre jern, blir det kanskje flere hjerter. Jeg klippet i alle fall opp vaffelhjertene, toppet hver av dem med waldorfsalat og pulled pinnekjøtt, og serverte ett hjerte til hver som forrett.

Om de er bedre enn det hørtes ut som? Tja, av oss 6 som spiste Kålrabivaffel med waldorfsalat og pinnekjøtt, var det 2 som ikke spiste mer enn en bit, 3 sa de syntes det var spennende, og 1 syntes det var ganske godt! Det svarer vel ganske bra på spørsmålet.

Hvis du heller vil prøve originaloppskriten hos NRKmat – trykk HER

Kålerabivaffel med waldorfsalat og pinnekjøtt Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 5-6 (1 Vaffel) 10 min Enkel Ingredienser: Kålerabivaffel: 1 Egg 1 ½ dl Hvetemel 1 ½ dl Kålrabistappe (rester) ¼ ts Salt Smør til steking Topping: 50 – 100 g Waldorfsalat (rester) 50 g Isbergsalat (eller annen salat) Pinnekjøttrester https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
5-6 (1 Vaffel)10 minEnkel

Ingredienser:

Kålerabivaffel:

1Egg
1 ½ dlHvetemel
1 ½ dlKålrabistappe (rester)
¼ tsSalt
 Smør til steking

Topping:

50 – 100 gWaldorfsalat (rester)
50 gIsbergsalat (eller annen salat)
 Pinnekjøttrester

Slik gjør du:

1 Plugg i vaffeljernet
2 Rør sammen egg, kålrabistappe og hvetemel til en tykk røre
– Ha røra i vaffeljernet
– Stek vaffelen i ca 5 min.
3 Skjør salaten i remser, og
– Bland den i waldorfsalaten
4 Fjern pinnekjøttet fra beinene, og
– Fjern eventuelt fett
– Trekk kjøttet fra hverandre
– Varm kjøttet sammen med litt smør i stekepannen
5 Klipp opp vaffelhjertene
6 Legg vaffelhjertene på fat,
– Legg på waldorfsalat, og
– Topp med pinnekjøtt

Kålerabivaffel med waldorfsalat og pinnekjøtt Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 5-6 (1 Vaffel) 10 min Enkel Ingredienser: Kålerabivaffel: 1 Egg 1 ½ dl Hvetemel 1 ½ dl Kålrabistappe (rester) ¼ ts Salt Smør til steking Topping: 50 – 100 g Waldorfsalat (rester) 50 g Isbergsalat (eller annen salat) Pinnekjøttrester https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s