Egentlig er vi litt lei av julematen og går for en skikkelig kraftig engelsk frokost i dag. Den ble servert med med egg, pølser, sopp, hjemmelaget bønner i tomatsaus og ikke minst fried toast. Må si at dette er skikkelig sikringskost! Men så er jo juleferien over allerede på mandag.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
4 | Egg |
4 | Pølser |
8 skiver | Bacon |
4 skiver | Brød |
4-8 | Sjampinjonger |
1 porsjon | Bønner i tomatsaus |
Bønner i tomat saus:
1 bx | Tomater (hakkete ca. 400 g) |
400 g | Hvite bønner (kokte eller hermetiske) |
1-2 ss | Margarin |
1 | Løk (finhakket) |
2 fedd | Hvitløk (finhakket) |
¼ ts | Kajennepepper |
½ ts | Sukker |
½ ts | Salt |
TIPS! Jeg bruker å koke en stor porsjon bønner og så fryser jeg det jeg ikke skal bruke. Så har jeg bønner liggende i fryseren til salater, tomatbønner mm.

Slik gjør du:
1 Skyll bønnene godt hvis du bruker hermetiske |
2 Fin hal løken og hvitløken |
3 Ha Margarin i en kasserolle, – Tilsett løken – Strø over litt salt og – La det surre på middelsvarme, Til løken er blitt blank og myk – Tilsett hvitløken, og – La det surre i ca. 1 min. |
4 Tilsett hakkete tomater, sukker og kajennepepper – Kok opp – Sett på et lokk – Senk temperaturen, og – La det småkoke i ca, 20 min. å svak varme |
5 Smak til med salt og pepper |
6 Skjær pølsene på tvers og så i to – Skjær baconet i 2 – Skjær sjampinjongen i skiver |
7 Stek pølser og sjampinjong – Stek baconet sprøtt, – Legg brødskivene i baconfettet i panna, og – Stek dem gyldne på begge sider – Stek eggene til slutt eller i en annen panne |
8 Serveres varmt |
