Helt på tampen av juleferien blir det engelsk frokost med fried toast

Egentlig er vi litt lei av julematen og går for en skikkelig kraftig engelsk frokost i dag. Den ble servert med med egg, pølser, sopp, hjemmelaget bønner i tomatsaus og ikke minst fried toast. Må si at dette er skikkelig sikringskost! Men så er jo juleferien over allerede på mandag.

Bønner i tomatsaus Ingredienser: 1 bx Tomater (hakkete ca. 400 g) 400 g Hvite bønner (kokte eller hermetiske) 1-2 ss Margarin 1 Løk (finhakket) 2 fedd Hvitløk (finhakket) ¼ ts Kajennepepper ½ ts Sukker ½ ts Salt

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430 min.Enkel

Ingredienser:

4 Egg
4 Pølser
8 skiverBacon
4 skiverBrød
4-8Sjampinjonger
1 porsjonBønner i tomatsaus

Bønner i tomat saus:

1 bxTomater (hakkete ca. 400 g)
400 gHvite bønner (kokte eller hermetiske)
1-2 ssMargarin
1Løk (finhakket)
2 feddHvitløk (finhakket)
¼ tsKajennepepper
½ tsSukker
½ tsSalt

TIPS! Jeg bruker å koke en stor porsjon bønner og så fryser jeg det jeg ikke skal bruke. Så har jeg bønner liggende i fryseren til salater, tomatbønner mm.

Bønner i tomatsaus Ingredienser: 1 bx Tomater (hakkete ca. 400 g) 400 g Hvite bønner (kokte eller hermetiske) 1-2 ss Margarin 1 Løk (finhakket) 2 fedd Hvitløk (finhakket) ¼ ts Kajennepepper ½ ts Sukker ½ ts Salt

Slik gjør du:

1 Skyll bønnene godt hvis du bruker hermetiske
2 Fin hal løken og hvitløken
3 Ha Margarin i en kasserolle,
– Tilsett løken
– Strø over litt salt og
– La det surre på middelsvarme,
Til løken er blitt blank og myk
– Tilsett hvitløken, og
– La det surre i ca. 1 min.
4 Tilsett hakkete tomater, sukker og kajennepepper
– Kok opp
– Sett på et lokk
– Senk temperaturen, og
– La det småkoke i ca, 20 min.
å svak varme
5 Smak til med salt og pepper
6 Skjær pølsene på tvers og så i to
– Skjær baconet i 2
– Skjær sjampinjongen i skiver
7 Stek pølser og sjampinjong
– Stek baconet sprøtt,
– Legg brødskivene i baconfettet i panna, og
– Stek dem gyldne på begge sider
– Stek eggene til slutt eller i en annen panne
8 Serveres varmt

Bønner i tomatsaus Ingredienser: 1 bx Tomater (hakkete ca. 400 g) 400 g Hvite bønner (kokte eller hermetiske) 1-2 ss Margarin 1 Løk (finhakket) 2 fedd Hvitløk (finhakket) ¼ ts Kajennepepper ½ ts Sukker ½ ts Salt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s