Dette er en kjempegod pai, som smaker helt fortreffelig. Server den gjerne sammen med en grønn salat. Det er rart, for egentlig liker jeg ikke paprika men elsker denne paprikapaien. Rå paprika, for eksempel i salater eller på hvitosten er ikke spesielt godt. Men når paprikaen har fått stått i ovnen, får smaken en helt annen karakter – den blir søtere, mildere og mykere. I denne paien er paprikaen helt etter mitt hjerte 🙂

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
4 | 60 min | Middels |
Ingredienser:
Paiunnen:
175 g | Hvetemel |
75 g | Margarin (smør) |
Salt (litt) | |
3 ss | Vann (kaldt) |
Fyll:
3 – 4 | Paprika (gjerne forskjellige farger) |
2 ss | Olje |
1 | Mozzarella |
3 | Egg |
2 ½ dl | Melk |
Salt (og pepper) |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 200 grader |
2 Lag paibunnen: – Ha alt i foodprosessoren, og kjør i noen sekunder – Samle blandingen til en deig – Kjevle ut deigen (jeg bruker å kjevle den ut mellom to lag med plast) – Ha deigen i en paiform, (renskjær kanter, og tett eventuelle hull og rifter) – Prikk bunnen med en gaffel – La paibunnen hvile i kjøleskapet (min. 30 minutter) |


3 Forbered paprikaene: – Del paprikaene i to på langs og rens dem -Legg dem med bunnen opp (hulrommet ned) på et bakepapirkledd stekebrett – Hell litt (ca 2 ss) olje over – Stek dem i ca 20 minutter – Avkjøl paprikaene litt (og fjern gjerne skallet) |
4 Skjær paprikaen i tynne strimler |

5 Lag eggeblandingen: – Ha egg og melk i en liten bolle – Tilsett litt salt (og eventuelt litt pepper) – Pisk lett sammen |
6 Sett sammen paien: – Bryt/skjær mozzarellaen i småbiter – Ta paibunnen ut av kjøleskapet – Legg paprikastrimler og mozzarella lagvis i paibunnen – Hell over eggeblandingen |
7 Sett paien i ovnen og – Stek i ca. 30 minutter, til eggeblandingen har stivnet og blitt gylden |
8 Server enten varm, lunken eller kald med salat og kanskje med litt brød til |

Hvis du ikke har foodprosessor kan du lage paideigen for hånd. Slik gjør du: Sikt mel og salt i en bolle, smuldre inn smøret, tilsett vannet og samle blandingen til en deig.