Dagens middag – Ovnsbakt laks med mais, squash og dillsaus

En av de beste fiskene jeg vet om er laks. I min barndom var det skikkelig festmat, men nå er laks mer en hverdagsfisk. I dag serverer jeg laksen med paprikakompott, mais og squash. Selvfølgelig toppet med min farmors dillsaus. Den dillsausen er utrolig god! Da jeg var lita, ble laks alltid servert med poteter, men den kan like godt ha ris eller brød som tilbehør. Siden dagens tilbehør er både mais, squash, paprikakompott og dillsaus, velger jeg å servere den uten brød, poteter eller ris i dag.

Ovnsbakt laks med mais, squash og saus  Ingredienser:  4	Laksebiter (á 100 g) 1 ss	Olje ½ 	Sitron (saft) 2 	Maiskolber  ½ 	Squash 	Salt, pepper  Paprikakompott: ½ 	Rødløk ½ 	Paprika (rød) 1	Gulrot (middels) 1 fedd	Hvitløk 2 ss	Smør  1 dl 	Vann 1 terning	Fiskebuljong (eller grønnsaksbulijong)  DillSaus: 1 ½ dl	Kremfløte  70 g	Smør ½ -1	Sitron (saft) 4 ss	Dill 	Salt og pepper

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
420-30 min.Enkel

Ingredienser:

4Laksebiter (á 100 g)
1 ssOlje
½Sitron (saft)
2Maiskolber
½Squash
 Salt, pepper

Paprikakompott:

½Rødløk
½Paprika (rød)
1Gulrot (middels)
1 feddHvitløk
2 ssSmør
1 dlVann
1 terningFiskebuljong (eller grønnsaksbulijong)

DillSaus:

1 ½ dlKremfløte
70 gSmør
½ -1Sitron (saft)
4 ssDill
 Salt og pepper

Ovnsbakt laks med mais, squash og saus Ingredienser: 4 Laksebiter (á 100 g) 1 ss Olje ½ Sitron (saft) 2 Maiskolber ½ Squash Salt, pepper Paprikakompott: ½ Rødløk ½ Paprika (rød) 1 Gulrot (middels) 1 fedd Hvitløk 2 ss Smør 1 dl Vann 1 terning Fiskebuljong (eller grønnsaksbulijong) DillSaus: 1 ½ dl Kremfløte 70 g Smør ½ -1 Sitron (saft) 4 ss Dill Salt og pepper

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 200 grader
– Ha olje i ei ildfast form
2 Skjær squash i skiver, og
– Strø over litt salt
3 Lag paprikakompotten:
– Smelt smør i stekepanna (middesvarme)
– Skrell løken, og
– Skjær den i små biter
– Ha løken i panna, dryss over ½ ts salt, og
– La det surre i 2 min.
– Vask og skrell gulroten,
– Rasp den – Vask og rens paprikaen
– Skjær den i små biter
– Tilsett paprika og gulrot til løken og
– La det surre i noen min.
– Tilsett buljongen oppløst i vann
– La det surre videre til (nesten) all væske er kokt ut
4 Del maisen i to, og
– Legg den på ei grillpanne
Eller i ei vanlig stekepanne
– Snu den av og til og
– Smør den eventuelt med smør samtidig
5 Legg laksen forma
– Strø over salt, pepper og eventuelt litt dill
– Press noen sitron dråper over
– La den steke i ca. 8-10 min.
6 Ha fløten i en kasserolle, og
– La den koke inn til ca, ½ mengde
7 Tørk av squashen, og
– Ha olje i ei stekepanne (Middels/høy varme), og
– Stek squashen gylden på begge sider
8 Lag sausen:
– Del opp smøret i små terninger
– Hakk dillen
– Når fløten er halvert,
– Slå av plata
– Pisk inn smøret
Litt om gangen
– Smakt til med sitron, salt og pepper
– Tilsett dillen
9 Serveres og nytes

Ovnsbakt laks med mais, squash og saus Ingredienser: 4 Laksebiter (á 100 g) 1 ss Olje ½ Sitron (saft) 2 Maiskolber ½ Squash Salt, pepper Paprikakompott: ½ Rødløk ½ Paprika (rød) 1 Gulrot (middels) 1 fedd Hvitløk 2 ss Smør 1 dl Vann 1 terning Fiskebuljong (eller grønnsaksbulijong) DillSaus: 1 ½ dl Kremfløte 70 g Smør ½ -1 Sitron (saft) 4 ss Dill Salt og pepper

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s