Biff med Bernaise til søndag

På søndag er det det internasjonale biff dagen. Ja, det er noe mer i tillegg, men det hopper vi glatt over og holder oss til biffen. Biff med Bernaise er jo bare sååå godt.

Biff med Bearnaise saus Steking av Biff Ingredienser: 150 – 200 g Biff pr. person Smør salt og pepper Bearnaise saus Ingredienser; 250 g Smør 3 Egg (plommer) 2 ss Estragon i eddik (finnes på glass) 4 Pepperkorn (hvite) 2 Sjalottløk ¼ dl Eddik ½ dl Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
420 min.Enkel

Ingredienser:

150 – 200 gBiff pr. person
 Smør salt og pepper
Cherrytomater (med stilk)
Mais kolber

Bernaise saus;

250 gSmør
3Egg (plommer)
2 ssEstragon i eddik (finnes på glass)
4Pepperkorn (hvite)
2Sjalottløk
¼ dlEddik
½ dlVann

Slik gjør du:

1 Ta biffene ut av pakken(e)
– La dem ligge på kjøkkenbenken i mist 30 min.
2 Sett stekeovnen på 180 grader
3 Legg Cherrytomatene i en ildfastform
– Renn over litt olivenolje
– Strø over litt flaksalt
– Sett den ovnen, og
– La dem steke til de er blitt myke
ca. 10 min.
4 Grill maisen, eller
Stek den på stekepannen
5 Tørk av biffene
– Sett på stekepanne, og
– Ha i smør
– Når smøret er nøttebrunt
– Legg i biffene

– Stekbiffene som du ønsker:

Blå/rå: 1 (- 2) min på hver side
(Kjernetemperatur 50- 55 grader)

Medium: Når kjøttsaften begynner å piple ut.
Snu biffen og stek tilvarende på den andre siden
(Kjernetemperatur 55- 60 grader)  

Godt stekt: 1 min. på hver side, slå ned varmen, og
La den ettersteke ca 4 min på hver side
(Kjernetemperatur 50- 55 grader)

– Strø over litt salt og pepper, og
La biffene i hvile i ca. 5 min. Før du skjærer i dem
Steking av Biff Ingredienser: 150 – 200 g Biff pr. person Smør salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

6 Lag sausen:
A Finhakk sjalottløken og estragon
– Ha sjalottløk, pepperkorn, eddik, vann og estragon i en kasserolle
– Kok opp og
– Kok til det er redusert til omtrent halvparten
B Smelt smøret i en annen kasserolle
Når det er smeltet ta smøret vekk fra plata,
Men hold det varmt til du skal bruke det
C Gjør klart til vannbad:
– Ha vann i en kasserolle, og
– Kok opp
– Finn frem en annen kasserolle eller ildfast bolle som går på toppen av denne
D Sil den reduserte løk- og eddikblandingen ned i bollen
som står på toppen av vannbadet
E Del eggene, og
– Rør plommene ned i løk- og eddikblandingen,
– Visp til sausen blir tykk
F Ta bollen vekk fra vannbadet, og
– Hell det smeltete smøret i en tynnstråle ned i blandingen,
Mens du visper hele tiden
G Smak til med salt og pepper
7 Server biffen med tomter, mais og toppet ed saus
eller sausen i en sål ved siden av

Anbefalt tilbehør:

Biff med Bearnaise saus Steking av Biff Ingredienser: 150 – 200 g Biff pr. person Smør salt og pepper Bearnaise saus Ingredienser; 250 g Smør 3 Egg (plommer) 2 ss Estragon i eddik (finnes på glass) 4 Pepperkorn (hvite) 2 Sjalottløk ¼ dl Eddik ½ dl Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s