Kjøttfri mandag – Wok med spinat og sopp

Wok med spinat og sopp er skikkelig digg enten det er er mandag eller en hvilken som helst annen dag!

Wok med Eggenudler Olje (nøytral) Løk (tynne skiver) Gulrøtter (i staver) Sjampinjonger (i ¼ -deler) Spinat Bønnespirer Purreløk (i staver) Soyasaus (mørk) Sukker (brunt) Sesamolje Chiliolje (valgfritt)

https://heidisboble.no/
@heidisboble

Denne retten er enkel og kjapp og lage. Den er mild på smak, så den passer godt for barn og de som ikke er spesielt glad i sterk mat. Ønsker du den sterkere er det bare å tilsette chiliolje.

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
4 20 min Enkel

Ingredienser:

500 g Eggenudler
3 ss Olje (nøytral)
1 Løk (tynne skiver)
2-3 Gulrøtter (i staver)
400 g Sjampinjonger (i ¼ -deler)
250 g Spinat
125 g Bønnespirer
100 g Purreløk (i staver)
4 ss Soyasaus (mørk)
1 ts Sukker (brunt)
½ ss Sesamolje
1 ss Chiliolje (valgfritt)

Slik gjør du:

1 Kutt opp grønnsakene
2 Kok nudlene etter anvisning på pakken, sil av vannet og avkjøl under rennende vann
3 Tilsett 2 ss olje i en varm Wok
4 Tilsett gulrøtter og løk og stek dem i (ca.) 1 min.
5 Tilsett soppen og purren og stek i ytterligere (ca. )1 min.
6 Tilsett 1 ss olje, nudler, spinat og bønnespirer
7 Tilsett soyasaus, sukker og sesamolje
8 Stek til nudlene har blitt varme

Husk å røre mens du steker!

Wok med Eggenudler Olje (nøytral) Løk (tynne skiver) Gulrøtter (i staver) Sjampinjonger (i ¼ -deler) Spinat Bønnespirer Purreløk (i staver) Soyasaus (mørk) Sukker (brunt) Sesamolje Chiliolje (valgfritt)

https://heidisboble.no/
@heidisboble
Wok med spinat og sopp før nudlene tilsettes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s