«The thinking woman’s guide to real magic» Emiliy Croy Baker med Odds scampi

Jeg gledet meg skikkelig til å begynne å lese «The thinking woman’s guide to real magic» skrevet av Emiliy Croy Baker. Jeg liker Fantasy-bøker, spesielt de med litt magi i. Forventningen var derfor stor da jeg begynte å lese denne, som er den første boka i en trilogi. Den neste boka i serien er «How to Talk to a Goddess». Om jeg skal lese den kommer an på hvor godt jeg liker denne.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften for Reker stekt med hvitløk, sursøt saus og chili, TRYKK HER!

Baker, Emiliy Croy (2014) «The thinking woman’s guide to real magic», Penguin books OG Odds Reker stekt med hvitløk, sursøt saus og chili Ingredienser: Scampi (ukokte) 1 ½ dl Olje (oliven) 6 fedd Hvitløk (Skivet) 3 Chili (tørkete) 6 ss Sweet-chilisaus https://heidisboble.no/ @heidisboble

I denne boka møter vi Nora. Hun har det ikke særlig bra, Kjæresten har forlatt henne, avhandlingen hennes går i alle fall ikke fremover, hun nærmer seg de 30 og livet er generelt sett ikke som hun ønsker. Slik møter vi henne i begynnelsen av boka. Hun er i bryllup hos noen venner og en tidlig morgen går hun på en rask tur, snart vet hun ikke hvor hun er men ser en gammel forfallen kirkegård som hun går inn på. Når hun går ut fra kirkegården, ser hun et gods. Hun møter en vakker kvinne (Illisa) blir invitert på limonade. Illisa vil at hun skal bli værende, på kvelden skal de ha fest. Her møter Nora en vakker ung mann, Raclin, som viser seg å være Illisas sønn. Nora blir forelsket. Men er egentlig alt som det skal være?

Baker, Emiliy Croy (2014) «The thinking woman’s guide to real magic», Penguin books OG Odds Reker stekt med hvitløk, sursøt saus og chili Ingredienser: Scampi (ukokte) 1 ½ dl Olje (oliven) 6 fedd Hvitløk (Skivet) 3 Chili (tørkete) 6 ss Sweet-chilisaus https://heidisboble.no/ @heidisboble


Boka er velskrevet, og det er et interessant plott, for oss som liker Fantasy. Begynnelsen av boka, var skikkelig bra, med så mange muligheter for fortryllelse og magi. Dessverre klarer forfatteren verken å utnytte alle mulighetene som denne historien og plottet åpner opp for, eller leve opp til den første delen av historien. Etter omtrent 100 sider, blir boka kjedelig, predikerbar, og «urealistisk». Ja, nå er jo Fantasybøker, og mange andre bøker urealistiske, men det er noe med at forfatteren tar meg med inn i sin verden og holder meg der gjennom hele historien – det skjer ikke her! Strengt burde man strammet opp denne boka skikkelig og gjerne redusert den med 350 sider! At dette er en den første i en triologi gjør det ikke bedre – det blir langtekkelig det! Terningkast: 2

Odds Reker stekt med hvitløk, sursøt saus og chili Ingredienser: Scampi (ukokte) 1 ½ dl Olje (oliven) 6 fedd Hvitløk (Skivet) 3 Chili (tørkete) 6 ss Sweet-chilisaus https://heidisboble.no/ @heidisboble

Reker stekt med hvitløk, sursøt saus og chili

Dette er en av paraderettene til Odd. Hans scampi stekt med hvitløk og chili gjør seg skikkelig, enten som en tapas, som en forrett eller rett og slett som kveldskos.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
610 minEnkel

Ingredienser:

 Scampi (ukokte)
1 ½ dlOlje (oliven)
6 feddHvitløk (Skivet)
3Chili (tørkete)
6 ssSweet-chilisaus

Bruker du frosne scampi:

 • Legger dem i en bolle, og
 • La dem tine i kjøleskap over natten.
 • La dem renne av seg på tørkepapir i ca. 10 min før du skal bruke dem

Slik gjør du:

1 Skrell og rens scampiene
NB Husk å fjerne den svarte tarmstrengen
Bruk en liten kniv
2 Varm oljen i en stekepanne,
– Tilsett hvitløk, knust chili og sweet-chilisaus
– Rør til det begynner å frese
3 Tilsett scampiene, og
– Stek til de blir rosa og krøller seg i pannen
– Ta opp scampiene med en hullsleiv, og
– Legg dem i en serveringsbolle
– Hell over oljen og
4 Serveres med engang, og
Gjerne sammen med brød og aioli

Odds Reker stekt med hvitløk, sursøt saus og chili Ingredienser: Scampi (ukokte) 1 ½ dl Olje (oliven) 6 fedd Hvitløk (Skivet) 3 Chili (tørkete) 6 ss Sweet-chilisaus https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

 • Forfatter: Baker, Emiliy Croy
 • Tittel: «The thinking woman’s guide to real magic»
 • Serie: The thinking woman’s guide to real magic #1
 • Sjanger: fantasi, paranormal, fiksjon
 • Sider: 563
 • Forlag: Penguin books
 • Utgitt: 2014
 • Tilegnet: Trondheim folkebibliotek

Baker, Emiliy Croy (2014) «The thinking woman’s guide to real magic», Penguin books OG Odds Reker stekt med hvitløk, sursøt saus og chili Ingredienser: Scampi (ukokte) 1 ½ dl Olje (oliven) 6 fedd Hvitløk (Skivet) 3 Chili (tørkete) 6 ss Sweet-chilisaus https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s