Nå er det 17 mai snart

17-mai kanskje aller mest er pølse- og isdag, men det det alltid godt med noe til kaffen også. Dette er oppskriften på søte muffins med en frisk topping som består av en jordbærmousse. Hvis du pynter med strø og flagg, blir de ekstra fine. Min erfaring er at de er kjempepopulære blant barna, men de voksne liker dem også.

For å hoppe rett til oppskriften TRYKK HER

17-mai muffins med jorsbærmousse topping Ingredienser: 1½ dl Sukker 100 g Smør /margarin (smeltet) 2 Egg 2½ dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 dl Melk
17-mai er vi så glad i

Tips! Begynn med jordbærmoussen, for den trenger tid i kjøleskap til å stivne.

Ingredienser:

Jordbærmousse:

250 g Jordbær (frosne)
3 pl Gelatin
1-2 ss Vann
1-2 ss Sitron
1½ dl Fløte
1 Egg
3-5 ss Sukker (ca. ½ dl )

Muffins:

1½ dl Sukker 
100 g Smør (smeltet)
2 Egg
2½ dl Hvetemel
1 ts Bakepulver
1 ts Vaniljesukker
1 dl Melk

Jordbærmousse, Slik gjør du:

1 Legg gelatinplatene i vann
– La de ligge i ca 5 min.
– Kok opp 3 ss vann og sukker
– Klem ut vannet fra gelatinen
– Rør inn gelatinplatene
2 Halvtin jordbærene
– Ha jordbær i en bolle
– Mos jordbærene med en stavmikser
– Tilsett gelatinplatene og avkjøl
3 Pisk kremfløten til myk krem
4 Pisk eggene
5 Bland forsiktig sammen jordbær og eggedosis,
– Vend inn kremen
6 Ha moussen i en sprøytepose, og
– sett i kjøleskap natta over

Muffins, slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 200°C
  2. Smelt smøret, og avkjøl litt
  3. Ha sukkeret i en bolle, hell over smeltet smør, røres noen min.
  4. Tilsett et egg om gangen og pisk kraftig mellom hvert egg
  5. Ha i resten av ingrediensene.
  6. Deigen fordeles i muffinsformer som fylles ⅓ fulle
  7. Stekes i ca 15 min.
  8. Avkjøles på rist
  9. Sprøyt på moussen
  10. Pynt eventuelt med strø og flagg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s