17-mai kanskje aller mest er pølse- og isdag, men det det alltid godt med noe til kaffen også. Dette er oppskriften på søte muffins med en frisk topping som består av en jordbærmousse. Hvis du pynter med strø og flagg, blir de ekstra fine. Min erfaring er at de er kjempepopulære blant barna, men de voksne liker dem også.
For å hoppe rett til oppskriften TRYKK HER

Tips! Begynn med jordbærmoussen, for den trenger tid i kjøleskap til å stivne.
Ingredienser:
Jordbærmousse:
250 g | Jordbær (frosne) |
3 pl | Gelatin |
1-2 ss | Vann |
1-2 ss | Sitron |
1½ dl | Fløte |
1 | Egg |
3-5 ss | Sukker (ca. ½ dl ) |
Muffins:
1½ dl | Sukker |
100 g | Smør (smeltet) |
2 | Egg |
2½ dl | Hvetemel |
1 ts | Bakepulver |
1 ts | Vaniljesukker |
1 dl | Melk |
Jordbærmousse, Slik gjør du:
1 Legg gelatinplatene i vann – La de ligge i ca 5 min. – Kok opp 3 ss vann og sukker – Klem ut vannet fra gelatinen – Rør inn gelatinplatene |
2 Halvtin jordbærene – Ha jordbær i en bolle – Mos jordbærene med en stavmikser – Tilsett gelatinplatene og avkjøl |
3 Pisk kremfløten til myk krem |
4 Pisk eggene |
5 Bland forsiktig sammen jordbær og eggedosis, – Vend inn kremen |
6 Ha moussen i en sprøytepose, og – sett i kjøleskap natta over |
Muffins, slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 200°C
- Smelt smøret, og avkjøl litt
- Ha sukkeret i en bolle, hell over smeltet smør, røres noen min.
- Tilsett et egg om gangen og pisk kraftig mellom hvert egg
- Ha i resten av ingrediensene.
- Deigen fordeles i muffinsformer som fylles ⅓ fulle
- Stekes i ca 15 min.
- Avkjøles på rist
- Sprøyt på moussen
- Pynt eventuelt med strø og flagg