Lurer du på hva du skal bake til 17 mai? Da anbefaler jeg å bake røde sjkolademuffins. Det er ikke bare utrolig godt, men enkelt og greit også.
For å hoppe rett til oppskriften på røde sjokolademuffins – trykk HER

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
12 muffins | 90 min. | Enkel |

Ingredienser:
90 g | Smør |
1 ¾ dl | Sukker |
1 | Egg |
2 ½ dl | Hvetemel |
¾ ss | Kakaopulver |
1 ts | Vaniljesukker |
½ ts | Bakepulver |
½ ts | Natron |
1 ¼ dl | Yoghurt (naturell) |
2 ts | Pastafarge |
Fyll og topping:
125 g | Kremost (Naturell) |
½ dl | Melis |
½ ts | Vaniljesukker |
½ ts | Sitronsaft (presset) |
1 dl | Kremfløte |
Blåbær og bringbær |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 180 grader, – Sett muffinsformene på en stekeplate |
2 Pisk smør og sukker hvitt |
3 Tilsett egget, og – Pisk til røra blir glatt |
4 Rør inn de tørre ingrediensene, (mel, kakao, bakepulver, vaniljesukker, natron) Til det blir en jevn deig |
5 Rør inn yoghurt og pastafarge Så røra blir rød |

6 Ha røra i muffinsformene, og – Sett i stekeovnen, og – La dem steke i 15-20 min. |
7 Avkjøles på rist |
8 Lag frostingen: – Pisk kremfløten sammen med melis og vaniljesukker til en lett krem, – Rør inn kremost og sitronsaft – Rør til alt er blandet |
9 Sprøyt kremosttoppingen på cupmuffinsen, og – Pynt med blåbær og eventuelt bringebær |
