Røde sjokolade muffins til 17. mai

Lurer du på hva du skal bake til 17 mai? Da anbefaler jeg å bake røde sjkolademuffins. Det er ikke bare utrolig godt, men enkelt og greit også.

For å hoppe rett til oppskriften på røde sjokolademuffins – trykk HER

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
12 muffins90 min.Enkel

Røde sjokolade muffins til 17. mai  Ingredienser:  90 g	Smør 1 ¾ dl	Sukker 1	Egg  2 ½ dl	Hvetemel ¾ ss	Kakaopulver  1 ts	Vaniljesukker ½ ts	Bakepulver ½ ts	Natron  1 ¼ dl	Yoghurt (naturell) 2 ts	Pastafarge  Fyll og topping: 125 g	Kremost (Naturell) ½ dl	Melis ½ ts	Vaniljesukker ½ ts	Sitronsaft (presset) 1 dl	Kremfløte 	Blåbær og bringbær

Ingredienser:

90 gSmør
1 ¾ dlSukker
1Egg
2 ½ dlHvetemel
¾ ssKakaopulver
1 tsVaniljesukker
½ tsBakepulver
½ tsNatron
1 ¼ dlYoghurt (naturell)
2 tsPastafarge

Fyll og topping:

125 gKremost (Naturell)
½ dlMelis
½ tsVaniljesukker
½ tsSitronsaft (presset)
1 dlKremfløte
 Blåbær og bringbær

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader,
– Sett muffinsformene på en stekeplate
2 Pisk smør og sukker hvitt
3 Tilsett egget, og
– Pisk til røra blir glatt
4 Rør inn de tørre ingrediensene,
(mel, kakao, bakepulver, vaniljesukker, natron)
Til det blir en jevn deig
5 Rør inn yoghurt og pastafarge
Så røra blir rød

Røde sjokolademuffins før steking
6 Ha røra i muffinsformene, og
– Sett i stekeovnen, og
– La dem steke i 15-20 min.
7 Avkjøles på rist
8 Lag frostingen:
– Pisk kremfløten sammen med melis og vaniljesukker til en lett krem,
– Rør inn kremost og sitronsaft
– Rør til alt er blandet
9 Sprøyt kremosttoppingen på cupmuffinsen, og
– Pynt med blåbær og eventuelt bringebær

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s