Kjøttfrimandag – Grønn linsesuppe

Grønn linsesuppe er en skikkelig god og sunn middag eller lunsj som du lager på under 30 minutter. Grønnsaker og linser koker mens du dekker bord og skjærer brød.

Grønn linsesuppe Ingredienser: 1 Løk 2 fedd Hvitløk 2 Gulerøtter 1 stilk Selleri 15 dl Grønnsaksbuljong 1 ss Ingefær (fersk) 200 g Linser (grønne) Koriander (valgfritt) Rømme (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430 minenkel

Ingredienser:

1Løk
2 feddHvitløk
2Gulerøtter
1 stilkSelleri
15 dlGrønnsaksbuljong
1 ssIngefær (fersk)
200 gLinser (grønne)
 Salt og pepper
 Rømme (valgfritt)

Slik gjør du:

1 Skrell gulrot, løken og hvitløken
– Skjær dem i biter
– Skjær selleristilken i biter
– Ha alt i en kasserolle
2 Hell over buljongen,
– Tilsett linser og ingefær
3 Kok opp, og
– La det småkoke under lokk til linser, gulrot og løk er møre
Ca 15-20 min.
4 Kjør med stavmikser eller foodprosessor til alt er glatt
– Smak til med salt og pepper
– Kok opp
4 Serveres toppet med litt rømme og nykvernet pepper
– Serveres gjerne sammen med litt godt brød

Grønn linsesuppe Ingredienser: 1 Løk 2 fedd Hvitløk 2 Gulerøtter 1 stilk Selleri 15 dl Grønnsaksbuljong 1 ss Ingefær (fersk) 200 g Linser (grønne) Koriander (valgfritt) Rømme (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s