Grønn linsesuppe er en skikkelig god og sunn middag eller lunsj som du lager på under 30 minutter. Grønnsaker og linser koker mens du dekker bord og skjærer brød.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min | enkel |
Ingredienser:
1 | Løk |
2 fedd | Hvitløk |
2 | Gulerøtter |
1 stilk | Selleri |
15 dl | Grønnsaksbuljong |
1 ss | Ingefær (fersk) |
200 g | Linser (grønne) |
Salt og pepper | |
Rømme (valgfritt) |
Slik gjør du:
1 Skrell gulrot, løken og hvitløken – Skjær dem i biter – Skjær selleristilken i biter – Ha alt i en kasserolle |
2 Hell over buljongen, – Tilsett linser og ingefær |
3 Kok opp, og – La det småkoke under lokk til linser, gulrot og løk er møre Ca 15-20 min. |
4 Kjør med stavmikser eller foodprosessor til alt er glatt – Smak til med salt og pepper – Kok opp |
4 Serveres toppet med litt rømme og nykvernet pepper – Serveres gjerne sammen med litt godt brød |
