Verdens melkedag, feires med melkepudding

I dag er det verdens melkedag. Den ble etablert av FNs organisasjon for 20 år siden. Så hva passer vel bedre som dessert i dag en melkepudding? Melkepuddingen minner om pannacotta, men det er vesentlig mindre fløte i den. Så hvis man ønsker et mer fancy navn kan den også kalles latte cotta, altså kokt melk. Men jeg holder meg til det tradisjonelle navnet, som står i mormors kokebok altså melkepudding. Hvis jeg husker rett, serverte Mormor den med fruktgrøt eller hermetisk frukt. jeg legger på litt friske bær – enkelt og greit!

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 – 6 4 timerEnkel

Melkepudding (panna cotta) Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4 - 6 15 min + 4 timer Enkel Ingredienser: 4 ½ dl Melk ½ dl Kremfløte 2 ss Sukker 1 ts Vaniljesukker 4 blader Gelatin Tilbehør (valgfritt) Jordbær Blåbær https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

4 ½ dlMelk
½ dlKremfløte
2 ssSukker
1 tsVaniljesukker
4 bladerGelatin

Tilbehør (valgfritt):


 
Jordbær
 Blåbær

Slik gjør du:

1 Legg gelatinbladene i kaldt vann,
– La dem ligge i minst 5 min.
2 Ha melk, fløte, sukker og vaniljesukker i en kasserolle, og
– Varm opp til kokepunktet
– Ta kasserollen av varmen
3 Vri vannet ut av gelatinen, og
– Rør den inn i melkeblandingen
– La stå til den er blitt litt avkjølt
4 Fordel blandingen i 4-6 porsjonsglass,
– Sett glassene i kjøleskapet. Og
– La melkepuddingen stivne 3-4 timer
5 Pynt med bær og serveres kjøleskapskald

Melkepudding (panna cotta) Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4 - 6 15 min + 4 timer Enkel Ingredienser: 4 ½ dl Melk ½ dl Kremfløte 2 ss Sukker 1 ts Vaniljesukker 4 blader Gelatin Tilbehør (valgfritt) Jordbær Blåbær https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s