Kjøttfrimandag – Cannelloni med brokkoli

Cannelloni ai broccoli eller Cannelloni med brokkoli som vi ville ha kalt det her i Norge, er skikkelig godt som middag eller som en forrett. Nonna Ursula lagde denne av og til som (en av mange) forrett(er) til de lange søndagslunsjene hvor hele storfamilien var samlet på søndager. Skikkelig hyggelig, og utrolig godt!

Canneloni ai broccoli – Canneloni med brokkoli Ingredienser: 12 Pastaplater 800 g Brokkoli 1 Løk ½ Purre 1 ss Smør 180 g Hvit ost (revet) 40 g Parmesan 5 dl Melk 2 ss Hvetemel 1 ts Salt (pepper)
Cannelloni med brokkoli og farmors myke loff

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4   Middels

Ingredienser:

12 Pastaplater
800 g Brokkoli
1 Løk
½ Purre
1 ss Smør
180 g Hvit ost (revet)
40 g Parmesan
5 dl Melk
2 ss Hvetemel
1 ts Salt
  (pepper)

Slik gjør du:

1 Del brokkolien i biter, og
– Kok i lettsaltet vann,
– til den er mør (ca. 7-8 min.)
– Hell av vannet
2 Skrell løken, og
– Hakk løk og purre i små biter,
– Ha smør i stekepanna, og
– La løk og purre surre til de er blitt myke
3 Lag hvit saus:
– Kok opp 4 dl melk
– Rør ut hvetemelet i den siste dl, og
– Tilsett dette til den varme melken,
i en tynn stråle mens du rører
– Kok opp, mens du rører, og
– La den koke i ca 3 min.
– Tilsett salt, og
– Eventuelt pepper
– Smak om du trenger mer salt, pepper
4 Riv osten (hvit & Parmesan)
5 Hakk Brokkolien, og ha den i en bolle
– Tilsett løk, purre og ¾  av den revne osten
– Tilsett ca ½ av den hvite sausen
– Bland godt
– Smak om du trenger mer salt, pepper
– Ha miksen i en sprøytepose
(hvis du ikke har, la den ligge i bollen)

Slik gjør du : 1 Hakk Brokkolien, og ha den i en bolle, 2 Tilsett løk, purre og ¾  av den revne osten 3 Tilsett ca ½ av den hvite sausen , og bland godt

6 Fordel ¼ av sausen i bunnen av ei ildfast form
(det vil si ½-parten av den resterende hvite sausen)
7 Kok opp vann med salt i en stor kasserolle
– Ha i pastaplatene
(Jeg synes det er lettere å koke 4 og 4 plater)
– La de koke til de er myke, og kan rulles uten å brekke
– Ta opp fra vannet, og
– Legg dem til avrenning i et dørsslag
8 Montering
– Legg plastfolie på kjøkkenbenken
– Legg pastaplater oppå
– Sprøyt en rad med brokkolimiks, langsetter pastaplata
(hvis du ikke har sprøytepose, bruk en spiseskje til å fordele røra
– Rull sammen, og
– Legg den med skjøten ned, i den ildfasteforma
– Gjenta til forma er full, eller til miksen er brukt opp

Slik gjør du: 4 Fordel en rad med brokkolimiks 5 Rull sammen, og 6 Legg den med skjøten ned, i den ildfaste forma. Gjenta til forma er full

9 Fordel den siste ¼ av den hvite sausen over cannelloniene, og
– Strø over den siste ¼ av ost

Slik gjør du: 7 Fordel det siste av den hvite sausen over cannelloniene, og 8 strø over det siste av osten

10 Stekes på 180 grader i ca. 15-20 min.
– Til osten er smeltet og gylden

11 Serveres varm,
– Sammen med brød, og gjerne en grønn salat

Canneloni ai broccoli – Canneloni med brokkoli Ingredienser: 12 Pastaplater 800 g Brokkoli 1 Løk ½ Purre 1 ss Smør 180 g Hvit ost (revet) 40 g Parmesan 5 dl Melk 2 ss Hvetemel 1 ts Salt (pepper)
Cannelloni med brokkoli og farmors myke loff

Forslag til tilbehør:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s