Også denne sommerferien blir mer en arbeidsferie, enn en avslapningsferie – ja i alle fall for de to andre frem til vi skal hente valp. Men det er vel som man sier: “Ferie er å gjøre noe annet enn det man gjør til vanlig”. Så mens mann og datter jobber med kjelleren – koser jeg meg på kjøkkenet.
Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på Søtpotetsuppe med chili, ingefær og kokosmelk – trykk HER
Søt potetsuppe med knekkebrød Kjellertrapp
Da vi var på Brekstad og kjøpte maling, hadde vi bestemt oss for å holde oss til to farger i kjellertrappa. Lys Skandinavia, som er den fargen vi skal male kjellerveggene med og denne samme blåfargen som vi har på kjøkkenet. Da vi var og kjøpte maling ville Fie inkorporere en tredje farge – hun mente at det ville bli mye finere om vi la til en farge til. Siden det er hun som skal male, og med tid og stunder overta sommerhuset, lot vi henne få lov til det. Nå har Fie gjort en kjempeinnsats og ikke bare malt kjellertrappa et strøk, men to.
Kjellertrappa ble skikkelig lekkert spør du meg. Det var litt av et tålmodighetsarbeid å male selve trapp i to farger. Nå lurer du kanskje på hva som er det neste prosjektet hennes. Tja, vi får se – men vi har en kjellertrapp til …
Søtpotetsuppe med chili, ingefær og kokosmelk
Søtpotetsuppe med chili, ingefær og kokosmelk er en suppe smekkfull av smak.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-8 | 45 min | Enkel |
Ingredienser:
Ca 800 g | Søtpoteter |
2 | Gulerøtter |
1 | Rødløk |
1 ss | Ingefær (revet) |
3 fedd | Hvitløk (hakket) |
1 | Chili (rød, hakket) |
8 dl | Grønnsakkraft (eller buljong) |
4 dl | Kokosmelk |
1 | Lime (presset) |
Granateplekjerner (valgfritt) | |
Eplechips (valgfritt) |
Slik gjør du:
1 Skrell søtpotet og gulerøtter – Skjær dem i biter – Fjern eventuelt frøene fra chilien – Hakk løk, hvitløk og chili – Skrell og rasp ingefær – Press limen |
2 Varm olje en kasserolle (middels varme) – Tilsett løken, og – La den surre til den blir myk og blank – Tilsett ingefær, chili og hvitløk – La det surre videre i ca 2 min. mens du rører – Ha i søtpotet og gulrot og – La det surre i ca. 2 – 3 min Mens du rører |
3 Hell over buljongen, – Kok opp og – La det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, ca. 20- 30 minutter |
4 Kjør suppen med en stavmikser eller lignende – Tilsett kokosmelken |
5 Gi suppen et oppkok, og – Smak til med limesaft, og eventuelt salt og pepper |
6 Serveres med små eplechips og granateplekjerner – og eventuelt møre knekkebrød |
Tilbehør – valgfritt;

Les gjerne alle blogginnleggene (så langt) om oversvømmelsen i kjelleren: