Blå kjellertrapp og gul men smakfull søtpotetsuppe

Også denne sommerferien blir mer en arbeidsferie, enn en avslapningsferie – ja i alle fall for de to andre frem til vi skal hente valp. Men det er vel som man sier: “Ferie er å gjøre noe annet enn det man gjør til vanlig”. Så mens mann og datter jobber med kjelleren – koser jeg meg på kjøkkenet.

Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på Søtpotetsuppe med chili, ingefær og kokosmelk – trykk HER

Da vi var på Brekstad og kjøpte maling, hadde vi bestemt oss for å holde oss til to farger i kjellertrappa. Lys Skandinavia, som er den fargen vi skal male kjellerveggene med og denne samme blåfargen som vi har på kjøkkenet. Da vi var og kjøpte maling ville Fie inkorporere en tredje farge – hun mente at det ville bli mye finere om vi la til en farge til. Siden det er hun som skal male, og med tid og stunder overta sommerhuset, lot vi henne få lov til det. Nå har Fie gjort en kjempeinnsats og ikke bare malt kjellertrappa et strøk, men to.

Kjellertrappa ble skikkelig lekkert spør du meg. Det var litt av et tålmodighetsarbeid å male selve trapp i to farger. Nå lurer du kanskje på hva som er det neste prosjektet hennes. Tja, vi får se – men vi har en kjellertrapp til …

Søtpotetsuppe med chili, ingefær og kokosmelk

Søtpotetsuppe med chili, ingefær og kokosmelk er en suppe smekkfull av smak.

Søtpotetsuppe med chili, ingefær og kokosmelk Ingredienser: Ca 800 g Søtpoteter 2 Gulerøtter 1 Rødløk 1 ss Ingefær (revet) 3 fedd Hvitløk (hakket) 1 Chili (rød, hakket) 8 dl Grønnsakkraft (eller buljong) 4 dl Kokosmelk 1 Lime (presset) Granateplekjerner (valgfritt) Eplechips (valgfritt)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-845 minEnkel

Ingredienser:

Ca 800 gSøtpoteter
2Gulerøtter
1Rødløk
1 ssIngefær (revet)
3 feddHvitløk (hakket)
1Chili (rød, hakket)
8 dlGrønnsakkraft (eller buljong)
4 dlKokosmelk
1Lime (presset)
 Granateplekjerner (valgfritt)
 Eplechips (valgfritt)

Slik gjør du:

1 Skrell søtpotet og gulerøtter
– Skjær dem i biter
– Fjern eventuelt frøene fra chilien
– Hakk løk, hvitløk og chili
– Skrell og rasp ingefær
– Press limen
2 Varm olje en kasserolle (middels varme)
– Tilsett løken, og
– La den surre til den blir myk og blank
– Tilsett ingefær, chili og hvitløk
– La det surre videre i ca 2 min. mens du rører
– Ha i søtpotet og gulrot og
– La det surre i ca. 2 – 3 min Mens du rører
3 Hell over buljongen,
–  Kok opp og
– La det hele småkoke til grønnsakene er helt møre,
ca. 20- 30 minutter
4 Kjør suppen med en stavmikser eller lignende
– Tilsett kokosmelken
5 Gi suppen et oppkok, og
– Smak til med limesaft, og
eventuelt salt og pepper
6 Serveres med små eplechips og granateplekjerner
– og eventuelt møre knekkebrød

Tilbehør – valgfritt;

Søtpotetsuppe med chili, ingefær og kokosmelk Ingredienser: Ca 800 g Søtpoteter 2 Gulerøtter 1 Rødløk 1 ss Ingefær (revet) 3 fedd Hvitløk (hakket) 1 Chili (rød, hakket) 8 dl Grønnsakkraft (eller buljong) 4 dl Kokosmelk 1 Lime (presset) Granateplekjerner (valgfritt) Eplechips (valgfritt)

Les gjerne alle blogginnleggene (så langt) om oversvømmelsen i kjelleren:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s