«The Hero Pup» av Megan Rix sammen med Australske lamingtons

Siden vi planlegger å kjøpe valp, falt jeg for dette bokcoveret. Ja, nå planlegger vi ikke å kjøpe en golden da, men se på denne valpen – er den ikke søt? Så jeg falt for både tittel og cover og leser derfor en barnebok denne uka. Litt flaut, men jeg liker stort sett barnebøker og gledet meg faktisk skikkelig til å lese «The Hero Pup» av Megan Rix.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Lamingtons, TRYKK HER!

Rix, Megan (2014) «The Hero Pup», Puffin OG Lamingtons Ingredienser: Kakebunn:: 50 g Smør 1 ¾ dl Sukker 2 ½ dl Hvetemel 3 Egg 2 ts Bakepulver Glasur og pynt: 500 g Melis 2 ss Kakaopulver 6-8 ss Vann (varmt) 500 g Kokos https://heidisboble.no/ @heidisboble

I boka møter vi Joe som er 11 år gammel. Han har nettopp mistet faren sin, og gruer seg for den første jula uten han. Joes mor foreslår at de tilbyr seg å fostre opp en valp, fra Helper Dogs. Altså en valp som skal bli en hjelpehund (service hund), når den vokser opp. Men hva er en hjelpehund? Hvem trenger en? Og hvordan skal Joe oppdra denne?

Rix, Megan (2014) «The Hero Pup», Puffin OG Lamingtons Ingredienser: Kakebunn:: 50 g Smør 1 ¾ dl Sukker 2 ½ dl Hvetemel 3 Egg 2 ts Bakepulver Glasur og pynt: 500 g Melis 2 ss Kakaopulver 6-8 ss Vann (varmt) 500 g Kokos https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dette er en enkel, meget lettlest, velskrevet og hyggelig bok. Boka handler ikke bare om hvordan Joe er med på å trene Patch, den handler også om hvordan det å ha en hund påvirker livet til Joe og hjelper han videre. Ja, ikke bare Joe men også hans mor og den sure naboen Mr. Humphrey. Dette er en flott barnebok, som nok passer best for barn mellom 8-13 år, spesielt de som elsker historier om dyr og ikke minst hunder. Med det i tankene gir jeg denne boka et terningkast 5 (4).

Lamingtons Ingredienser: Kakebunn:: 50 g Smør 1 ¾ dl Sukker 2 ½ dl Hvetemel 3 Egg 2 ts Bakepulver Glasur og pynt: 500 g Melis 2 ss Kakaopulver 6-8 ss Vann (varmt) 500 g Kokos https://heidisboble.no/ @heidisboble

Lamingtons

Lamingtons er en typisk australsk kake, skjært i firkanter og dyppet i sjokoladeglasur og kokos – NAM!

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1275 minEnkel

Lamingtons Ingredienser: Kakebunn:: 50 g Smør 1 ¾ dl Sukker 2 ½ dl Hvetemel 3 Egg 2 ts Bakepulver Glasur og pynt: 500 g Melis 2 ss Kakaopulver 6-8 ss Vann (varmt) 500 g Kokos https://heidisboble.no/ @heidisboble

Kakebunn:

50 gSmør
1 ¾ dlSukker
2 ½ dlHvetemel
3Egg
2 tsBakepulver

Glasur og pynt:

2 ssKakaopulver
6-8 ssVann (varmt)
500 gKokos
 Syltetøy (valgfritt)

Lamingtons Ingredienser: Kakebunn:: 50 g Smør 1 ¾ dl Sukker 2 ½ dl Hvetemel 3 Egg 2 ts Bakepulver Glasur og pynt: 500 g Melis 2 ss Kakaopulver 6-8 ss Vann (varmt) 500 g Kokos https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

Kakebunn:

1 Sett ovnen på 190 grader
– Smør en firkantet form
(18 – 20 cm)
2 Smelt smøret
3 Ha smør, sukker, mel og egg i en bolle
– Visp på lav hastighet til alt er godt blandet
– Visp så på høy hastighet i 3 min.
– Rør inn Bakepulveret til slutt
4 Hell røren i formen, og
– Stek i ca 20 min.
5 La kaken stå 5 min. i formen,
– Ha den så over på rist, og
– La den avkjøles helt

Form lamintons:

1 Skjær kaken i 12 firkanter
2 Sikt sammen kakaopulver og melis
– Rør inn vann til du har en litt rennende glasur, og
– Hell glasuren i en lav bolle e.l.
3 Ha kokosen i en dyptallerken e.l.
4 Bruk en tang eller to gafler, og
– Dypp kakefirkantene i glasuren
– La overflødig glasur renne av, og
– Rull den så i kokos
5 Sett firkantene på rist til glasuren stivner

TIPS! Hvis du ønske, kan du dele kakene i to, og fylle dem med syltetøy og krem!

Lamingtons med krem og syltetøy Ingredienser: Kakebunn:: 50 g Smør 1 ¾ dl Sukker 2 ½ dl Hvetemel 3 Egg 2 ts Bakepulver Glasur og pynt: 500 g Melis 2 ss Kakaopulver 6-8 ss Vann (varmt) 500 g Kokos Fyll: Kremfløte (pisket) Syltetøy (Bringebær) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

Rix, Megan (2014) «The Hero Pup», Puffin OG Lamingtons Ingredienser: Kakebunn:: 50 g Smør 1 ¾ dl Sukker 2 ½ dl Hvetemel 3 Egg 2 ts Bakepulver Glasur og pynt: 500 g Melis 2 ss Kakaopulver 6-8 ss Vann (varmt) 500 g Kokos https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s