I dag reiser jeg til Spania og legger ut oppskriften på tørkete tomater

Gjett om jeg gleder meg til å endelig komme tilbake til Spania igjen! Det skal bli skikkelig godt med litt sol og varme, spansk mat og drikke og mye, mye mer.

Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på tørkede tomater – trykk HER

Torreta 1 Torrevieja Spania
Vi gleder oss til å se igjen huset i Spania

Tørkede tomater

Tørkete tomater er som poteten – de kan brukes til det meste. Jeg bruker dem i salater, til supper, sauser, pasta, pizza, omeletter, i pesto og mye, mye mer.

«Soltørkete» tomater i olje  Ingredienser  	Tomater 	Salt  Valgfritt (oppbevaring): 	Olivenolje 	Hvitløk (fersk) 	Laubærblad   https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 3 -12 timer ++Enkel

«Soltørkete» tomater Ingredienser Tomater Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

 Tomater
 Salt

Olje til oppbevaring (valgfritt)

 Olivenolje
 Hvitløk (fersk)
 Laubærblad

«Soltørkete» tomater i olje Ingredienser Tomater Salt Valgfritt (oppbevaring): Olivenolje Hvitløk (fersk) Laubærblad https://heidisboble.no/ @heidisboble

Smakstilsetninger: (valgfrie):

 Friske urter (f.eks. rosmarin, oregano, timian e.l)
 Krydderblandinger (f.eks. Hvitløkspulver, italiensk krydderblanding, chiliflak, sitronpepper e.l.)

«Soltørkete» tomater Ingredienser Tomater Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Del tomatene på langs så de ikke blir så tykke
Cherrytomater deles i to
2A Hvis du bruker tørker:
– Legg tomatene på ristene i tørkeren,
– Stable i høyden og – Slå på, og
– La dem stå til tomatene er tørket
Hvor lenge avhenger av tykkelsen og saftigheten på tomatene
Men ca 2-5 timer tar det nok  

ELLER 2B hvis du bruker stekeovnen:
– Sett stekeovnen på 120 grader
– Legg bakepapir på stekeplater
– Legg på tomatene
– Strø over salt
– Settes i ovnen
– La dem stå til tomatene er tørket
Hvor lenge avhenger av tykkelsen og saftigheten på tomatene
Men ca 5-10 timer tar det nok

«Soltørkete» tomater Ingredienser Tomater Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Smakstilsetninger:

Tomatene er gode slik de er men du kan godt tilsette mer smak om du ønsker:

  • Friske urter:
    • Strø over ferske hakkete urter slik som rosmarin, oregano, timian den siste timen av tørkingen
  • Tørkete krydderurter:
    • Strø over krydderblanding slik som Hvitløkspulver, italiensk krydderblanding, chiliflak den siste halve timen av tørkingen
  • I oljen:
    • Krydderne kan også legges i oljen sammen med tomatene. Legg da gjerne i et fedd hvitløk og et laurbærblad i tillegg kan man legge i de friske eller tørkete urtene og krydrende som man ønsker slik som rosmarin, oregano, timian, hvitløkspulver, italiensk krydderblanding, chiliflak

Oppbevaring og bruk av tomatene:

  • Oppbevaring:
    • Tomatene kan spises med engang som de er
    • Legg tomatene på et glass, fyll opp med olje, oppbevares i kjøleskap, holdbart i 2-3 uker
    • Tomatene kan fryses, holdbare 3 måneder
  • Bruk av tomatene:
    • Bruk tomatene slik de er, eventuelt, hakket
    • Bløtlegg tomatene i vann eller tomatjuice i ca. 20 min. Tørk av dem, før bruk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s