Gjett om jeg gleder meg til å endelig komme tilbake til Spania igjen! Det skal bli skikkelig godt med litt sol og varme, spansk mat og drikke og mye, mye mer.
Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på tørkede tomater – trykk HER

Tørkete tomater er som poteten – de kan brukes til det meste. Jeg bruker dem i salater, til supper, sauser, pasta, pizza, omeletter, i pesto og mye, mye mer.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3 -12 timer ++ | Enkel |

Ingredienser:
Tomater | |
Salt |
Olje til oppbevaring (valgfritt)
Olivenolje | |
Hvitløk (fersk) | |
Laubærblad |

Smakstilsetninger: (valgfrie):
Friske urter (f.eks. rosmarin, oregano, timian e.l) | |
Krydderblandinger (f.eks. Hvitløkspulver, italiensk krydderblanding, chiliflak, sitronpepper e.l.) |

Slik gjør du:
1 Del tomatene på langs så de ikke blir så tykke Cherrytomater deles i to |
2A Hvis du bruker tørker: – Legg tomatene på ristene i tørkeren, – Stable i høyden og – Slå på, og – La dem stå til tomatene er tørket Hvor lenge avhenger av tykkelsen og saftigheten på tomatene Men ca 2-5 timer tar det nok ELLER 2B hvis du bruker stekeovnen: – Sett stekeovnen på 120 grader – Legg bakepapir på stekeplater – Legg på tomatene – Strø over salt – Settes i ovnen – La dem stå til tomatene er tørket Hvor lenge avhenger av tykkelsen og saftigheten på tomatene Men ca 5-10 timer tar det nok |

Smakstilsetninger:
Tomatene er gode slik de er men du kan godt tilsette mer smak om du ønsker:
- Friske urter:
- Strø over ferske hakkete urter slik som rosmarin, oregano, timian den siste timen av tørkingen
- Tørkete krydderurter:
- Strø over krydderblanding slik som Hvitløkspulver, italiensk krydderblanding, chiliflak den siste halve timen av tørkingen
- I oljen:
- Krydderne kan også legges i oljen sammen med tomatene. Legg da gjerne i et fedd hvitløk og et laurbærblad i tillegg kan man legge i de friske eller tørkete urtene og krydrende som man ønsker slik som rosmarin, oregano, timian, hvitløkspulver, italiensk krydderblanding, chiliflak
Oppbevaring og bruk av tomatene:
- Oppbevaring:
- Tomatene kan spises med engang som de er
- Legg tomatene på et glass, fyll opp med olje, oppbevares i kjøleskap, holdbart i 2-3 uker
- Tomatene kan fryses, holdbare 3 måneder
- Bruk av tomatene:
- Bruk tomatene slik de er, eventuelt, hakket
- Bløtlegg tomatene i vann eller tomatjuice i ca. 20 min. Tørk av dem, før bruk