Dagens middag – squash-lasagne

 

I denne squash- lasagnen (Lasagne alle zucchine) bruker jeg squash- skiver istedenfor pastaplater. Selve lasagnen blir kanskje litt bløt, men ufattelig god.

Squash- lasagne Ingredienser: Ca 600 g Squash (ca 24 i skiver) 2 ts Olje (oliven) ½ ts Salt ¼ ts Pepper Kjøttsaus: 2 ss Oliven olje 1 Løk 1 Gulrot 1 stilk Stangselleri 1 fedd Hvitløk ½ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 350 g Kjøttdeig 50 g Bacon (kan sløyfes) 2 bx Hermetiske tomater 1 dl Vann (eller hvitvin) 1-2 Buljongterninger ½ - 1 ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper Ostesaus: 3 ss Hvetemel 4-5 dl Melk 1 ts Salt ½ ts Pepper 100-200 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 Middels

Ingredienser:

Ca 600 gSquash (ca 24 i skiver)
2 tsOlje (oliven)
½ tsSalt
¼ tsPepper

Kjøttsaus:

2 ssOliven olje
1Løk
1Gulrot
1 stilkStangselleri
1 feddHvitløk
½Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper)
350 gKjøttdeig         
50 gBacon (kan sløyfes)
2 bxHermetiske tomater
1 dlVann (eller hvitvin)
1-2Buljongterninger
½ – 1 tsSukker
 Bladpersille (hakket)
 Salt og Pepper

Ostesaus:

3 ssHvetemel
4-5 dlMelk
1 tsSalt
½ tsPepper
100-200 gOst (revet)

Tips! Du kan koke opp melken med 1 buljongterning. Da trenger du ikke salt.

Squash- lasagne Ingredienser: Ca 600 g Squash (ca 24 i skiver) 2 ts Olje (oliven) ½ ts Salt ¼ ts Pepper Kjøttsaus: 2 ss Oliven olje 1 Løk 1 Gulrot 1 stilk Stangselleri 1 fedd Hvitløk ½ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 350 g Kjøttdeig 50 g Bacon (kan sløyfes) 2 bx Hermetiske tomater 1 dl Vann (eller hvitvin) 1-2 Buljongterninger ½ - 1 ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper Ostesaus: 3 ss Hvetemel 4-5 dl Melk 1 ts Salt ½ ts Pepper 100-200 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Lag Kjøttsausen:
– Skrell hvitløk, gulrot og løk
– Kjør hvitløk, gulrot, løk og stangselleri i foodprosessore eller skjær i bittesmå biter
– Ha olivenolje i bunnen på en kasserolle og
– Tilsett løken, og
– strø ei klype (hav)salt over
– La løken surre på middels varme
i ca. 2-4 min. til den er blank og myk
– Tilsett resten av grønnsakene, og
– Surr videre på over svak/middels varme i noen minutter eller til blandingen blir myk
– Tilsett hvitløk og chili
– Ha i kjøttdeigen, og
– Hakk den mens det stekes
-Tilsett de hermetiske tomatene, persille, vann, buljong, sukker, pepper
– Nå er sausen veldig bløt, men den skal koke forsiktig inn
Sausen skal være ganske fast når den er ferdig
– Smak til sausen med mer sukker, pepper og salt (hvitløk, chili) hvis nødvendig
Smaken skal være mild men fyldig
2 Sett ovnen på 200 grader, og
– Legg bakepapir på to stekebrett
3 Skjær squashen i ca. 24 striper på langs
Ca ½ cm tykk (snu når du kommer til kjernehusene)
– Ha squashen i en bolle
– Tilsett olje, salt og pepper
– Rør rundt,
Så oljen blir godt fordelt
4 Legg squashskivene på stekeplatene, og
– La dem steke i ca 5 min.
Til de er blitt myke
5 Lag Ostesausen:
– Riv osten
– Kok opp 4 dl melk
Gjerne sammen med en buljongterning
– Rør melet ut i den resten av melken
– Tilsett mel- og melkeblandingen i en tynnstråle til den varme melken,
mens du rører – Kok opp under omrøring
– La sausen småkoke i 3-5 min.,
Det skal bli en ganske tykk hvit saus
På lav varme, mens du rører
– Ta sausen av varmen
– Tilsett ca. halvparten av den revne osten
– Rør til den er smeltet
– Smak til med salt og pepper
6 Montering:
– Finn frem ildfast form.
– Dekk bunnen med ostesaus
– Legg et lag med squashskiver over ostesausen
– Dekk squashen med et tynt lag ostesaus
– Dekk ostesausen med kjøttsausen
– Legg ett nytt lag med squash
– Dekk med ostesaus
– Strø resten av den revne osten over toppen

7 Stekes midt i oven på i 40-45 minutter
(Eller til osten er smelt, og gyldenbrun)

Squash- lasagne Ingredienser: Ca 600 g Squash (ca 24 i skiver) 2 ts Olje (oliven) ½ ts Salt ¼ ts Pepper Kjøttsaus: 2 ss Oliven olje 1 Løk 1 Gulrot 1 stilk Stangselleri 1 fedd Hvitløk ½ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 350 g Kjøttdeig 50 g Bacon (kan sløyfes) 2 bx Hermetiske tomater 1 dl Vann (eller hvitvin) 1-2 Buljongterninger ½ - 1 ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper Ostesaus: 3 ss Hvetemel 4-5 dl Melk 1 ts Salt ½ ts Pepper 100-200 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

8 Serveres varm, gjerne sammen med brød og salat

Squash- lasagne Ingredienser: Ca 600 g Squash (ca 24 i skiver) 2 ts Olje (oliven) ½ ts Salt ¼ ts Pepper Kjøttsaus: 2 ss Oliven olje 1 Løk 1 Gulrot 1 stilk Stangselleri 1 fedd Hvitløk ½ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 350 g Kjøttdeig 50 g Bacon (kan sløyfes) 2 bx Hermetiske tomater 1 dl Vann (eller hvitvin) 1-2 Buljongterninger ½ - 1 ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper Ostesaus: 3 ss Hvetemel 4-5 dl Melk 1 ts Salt ½ ts Pepper 100-200 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s