I denne squash- lasagnen (Lasagne alle zucchine) bruker jeg squash- skiver istedenfor pastaplater. Selve lasagnen blir kanskje litt bløt, men ufattelig god.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | Middels |
Ingredienser:
Ca 600 g | Squash (ca 24 i skiver) |
2 ts | Olje (oliven) |
½ ts | Salt |
¼ ts | Pepper |
Kjøttsaus:
2 ss | Oliven olje |
1 | Løk |
1 | Gulrot |
1 stilk | Stangselleri |
1 fedd | Hvitløk |
½ | Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) |
350 g | Kjøttdeig |
50 g | Bacon (kan sløyfes) |
2 bx | Hermetiske tomater |
1 dl | Vann (eller hvitvin) |
1-2 | Buljongterninger |
½ – 1 ts | Sukker |
Bladpersille (hakket) | |
Salt og Pepper |
Ostesaus:
3 ss | Hvetemel |
4-5 dl | Melk |
1 ts | Salt |
½ ts | Pepper |
100-200 g | Ost (revet) |
Tips! Du kan koke opp melken med 1 buljongterning. Da trenger du ikke salt.

Slik gjør du:
1 Lag Kjøttsausen: – Skrell hvitløk, gulrot og løk – Kjør hvitløk, gulrot, løk og stangselleri i foodprosessore eller skjær i bittesmå biter – Ha olivenolje i bunnen på en kasserolle og – Tilsett løken, og – strø ei klype (hav)salt over – La løken surre på middels varme i ca. 2-4 min. til den er blank og myk – Tilsett resten av grønnsakene, og – Surr videre på over svak/middels varme i noen minutter eller til blandingen blir myk – Tilsett hvitløk og chili – Ha i kjøttdeigen, og – Hakk den mens det stekes -Tilsett de hermetiske tomatene, persille, vann, buljong, sukker, pepper – Nå er sausen veldig bløt, men den skal koke forsiktig inn Sausen skal være ganske fast når den er ferdig – Smak til sausen med mer sukker, pepper og salt (hvitløk, chili) hvis nødvendig Smaken skal være mild men fyldig |
2 Sett ovnen på 200 grader, og – Legg bakepapir på to stekebrett |
3 Skjær squashen i ca. 24 striper på langs Ca ½ cm tykk (snu når du kommer til kjernehusene) – Ha squashen i en bolle – Tilsett olje, salt og pepper – Rør rundt, Så oljen blir godt fordelt |
4 Legg squashskivene på stekeplatene, og – La dem steke i ca 5 min. Til de er blitt myke |
5 Lag Ostesausen: – Riv osten – Kok opp 4 dl melk Gjerne sammen med en buljongterning – Rør melet ut i den resten av melken – Tilsett mel- og melkeblandingen i en tynnstråle til den varme melken, mens du rører – Kok opp under omrøring – La sausen småkoke i 3-5 min., Det skal bli en ganske tykk hvit saus På lav varme, mens du rører – Ta sausen av varmen – Tilsett ca. halvparten av den revne osten – Rør til den er smeltet – Smak til med salt og pepper |
6 Montering: – Finn frem ildfast form. – Dekk bunnen med ostesaus – Legg et lag med squashskiver over ostesausen – Dekk squashen med et tynt lag ostesaus – Dekk ostesausen med kjøttsausen – Legg ett nytt lag med squash – Dekk med ostesaus – Strø resten av den revne osten over toppen |
7 Stekes midt i oven på i 40-45 minutter (Eller til osten er smelt, og gyldenbrun) |

8 Serveres varm, gjerne sammen med brød og salat |
