Utskårne og fylte paprikaer må vel være en ypperlig middags- eller kveldsrett til Halloween. Det blir også ganske tøft, å skjære ut paprikaene som gresskar. Og så er det godt da!

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
3-6 | 75 min. | Middels |
Ingredienser:
3 | Paprika |
Ris (kokt) | |
1 ss | Olje (oliven) |
200 g | Kjøttdeig (stekt) |
½ | Løk (hakket) |
1 | Gulrot (hakket) |
1 stilk | Stangselleri (hakket) |
1 fedd | Hvitløk |
¼ | Chili (rød) |
1 bx | Tomater (hakket) |
1 ss | Persille (hakket) |
½ ts | Sukker |
3 dl | Grønnsakkraft |
¼ ts | Pepper |
1 | Mozzarella (raspet) |
2 ss | Parmesan (raspet) |
Salt, pepper |

Slik gjør du:
1 Skrell hvitløk, gulrot og løk |
2 Kjør i foodprosessoren eller skjær i bittesmå biter |
3 Sett stekepanna på middelsvarme, ha i olje |
4 Tilsett løken og strø ei klype salt over |
5 La løken surre til den er blank og myk |
6 Tilsett resten av gulrot og stangselleri |
7 Surr videre på middels varme til blandingen blir myk |
8 Tilsett hvitløk og chili |
9 Tilsett tomatene, persille, kraft, sukker, pepper |
10 Stek kjøttdeigen og – tilsett den til sausen NB! Sausen er nå veldig bløt, men den skal koke inn: – Småkok over svak/middels varme i 10-30 min. – Jo lengre den får koke, jo bedre blir den – Pass på at blandingen ikke koker inn for mye, – Tilsett eventuelt mer væske |
10 Smak til sausen – Smaken skal være mild, men fyldig – Sausen skal være ganske tørr når den er ferdig |
11 Skjær toppen av paprikaene, og – Rens dem – Skjær ut øyne, nese og munn |

12 Rasp mozzarella |
13 Bland sammen tomatsaus , mozzarella, parmsan og ris – Blandingen skal være saftig, men ikke bløt |
14 Fyll risblandingen godt ned i paprikaene |
15 Legg en skive mozzarella på toppen, og – Sett på toppen |
16 Stekes på 200 grader i ca. 25 min. – til paprikaene er myke |
17 Server med grønnsalat, brød, og – Restene av ris og tomatsausblandingen |

Hvis du heller vi lage en vegetarisk versjon: