Utskårne og fylte paprikaer til Halloween

Utskårne og fylte paprikaer må vel være en ypperlig middags- eller kveldsrett til Halloween. Det blir også ganske tøft, å skjære ut paprikaene som gresskar. Og så er det godt da!

Fylte paprikaer til Halloween Ingredienser: 3 Paprika Ris (kokt) 1 ss Olje (oliven) 200 g Kjøttdeig (stekt) ½ Løk (hakket) 1 Gulrot (hakket) 1 stilk Stangselleri (hakket) 1 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød) 1 bx Tomater (hakket) 1 ss Persille (hakket) ½ ts Sukker 3 dl Grønnsakkraft ¼ ts Pepper 1 Mozzarella (raspet) 2 ss Parmesan (raspet) Salt, pepper https://heidisboble.no/
Fylt paprika med brødrasp og parmesan
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
3-6 75 min. Middels

Ingredienser:

3 Paprika
  Ris (kokt)
1 ss Olje (oliven)
200 gKjøttdeig (stekt)
½ Løk (hakket)
1 Gulrot (hakket)
1 stilk Stangselleri (hakket)
1 fedd Hvitløk
¼ Chili (rød)
1 bx Tomater (hakket)
1 ss Persille (hakket)
½ ts Sukker
3 dl Grønnsakkraft
¼ ts Pepper
1 Mozzarella (raspet)
2 ss Parmesan (raspet)
  Salt, pepper

Fylte paprikaer til Halloween Ingredienser: 3 Paprika Ris (kokt) 1 ss Olje (oliven) 200 g Kjøttdeig (stekt) ½ Løk (hakket) 1 Gulrot (hakket) 1 stilk Stangselleri (hakket) 1 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød) 1 bx Tomater (hakket) 1 ss Persille (hakket) ½ ts Sukker 3 dl Grønnsakkraft ¼ ts Pepper 1 Mozzarella (raspet) 2 ss Parmesan (raspet) Salt, pepper https://heidisboble.no/

Slik gjør du:

1 Skrell hvitløk, gulrot og løk
2 Kjør i foodprosessoren eller skjær i bittesmå biter
3 Sett stekepanna på middelsvarme, ha i olje
4 Tilsett løken og strø ei klype salt over
5 La løken surre til den er blank og myk
6 Tilsett resten av gulrot og stangselleri
7 Surr videre på middels varme til blandingen blir myk
8 Tilsett hvitløk og chili
9 Tilsett tomatene, persille, kraft, sukker, pepper
10 Stek kjøttdeigen og
– tilsett den til sausen
NB! Sausen er nå veldig bløt, men den skal koke inn:
– Småkok over svak/middels varme i 10-30 min.
– Jo lengre den får koke, jo bedre blir den
– Pass på at blandingen ikke koker inn for mye,
– Tilsett eventuelt mer væske
10 Smak til sausen
– Smaken skal være mild, men fyldig
– Sausen skal være ganske tørr når den er ferdig
11 Skjær toppen av paprikaene, og
– Rens dem
– Skjær ut øyne, nese og munn

Fylte paprikaer til Halloween Ingredienser: 3 Paprika Ris (kokt) 1 ss Olje (oliven) 200 g Kjøttdeig (stekt) ½ Løk (hakket) 1 Gulrot (hakket) 1 stilk Stangselleri (hakket) 1 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød) 1 bx Tomater (hakket) 1 ss Persille (hakket) ½ ts Sukker 3 dl Grønnsakkraft ¼ ts Pepper 1 Mozzarella (raspet) 2 ss Parmesan (raspet) Salt, pepper https://heidisboble.no/

12 Rasp mozzarella
13 Bland sammen tomatsaus , mozzarella, parmsan og ris
– Blandingen skal være saftig, men ikke bløt
14 Fyll risblandingen godt ned i paprikaene
15 Legg en skive mozzarella på toppen, og
– Sett på toppen

16 Stekes på 200 grader i ca. 25 min.
– til paprikaene er myke
17 Server med grønnsalat, brød, og
– Restene av ris og tomatsausblandingen

Fylte paprikaer til Halloween Ingredienser: 3 Paprika Ris (kokt) 1 ss Olje (oliven) 200 g Kjøttdeig (stekt) ½ Løk (hakket) 1 Gulrot (hakket) 1 stilk Stangselleri (hakket) 1 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød) 1 bx Tomater (hakket) 1 ss Persille (hakket) ½ ts Sukker 3 dl Grønnsakkraft ¼ ts Pepper 1 Mozzarella (raspet) 2 ss Parmesan (raspet) Salt, pepper https://heidisboble.no/

Hvis du heller vi lage en vegetarisk versjon:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s