Syltet løk er er godt som tilbehør til det meste. Den bør lages dagen før den skal brukes. Når det er sagt, har jeg av og til laget den bare en time eller to før jeg skulle bruke den. Det går greit, men smakene har ikke satt seg helt enda, og det blir i tilfelle litt mer (rå) løksmak.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4-8 | 5 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 2 | Løk |
| 1½ dl | Eddik |
| 1 ½ dl | Vann |
| 1 ss | Sukker |
| 1 ss | Flaksalt |
Slik gjør du:
| 1 Skjær løken i tynne skiver, og – Ha dem i en kasserolle |
| 2 Tilsett eddik, vann og salt – Kok opp – Slå av platen |
| 3 La det stå i minst 6 timer – Gjerne natta over eller lengre |
Tips! Løken holder seg i kjøleskapet i ca. 1 uke.

