Happy Halloween med edderkopper

For mange år siden så jeg bilder av sjokoladekjeks som var utformet som Edderkopper. Jeg er nesten helt sikker på at det var på Tine.no. Siden den gang har edderkoppkjeks vært med på hver eneste Halloween hjemme hos meg. Vi bruker ikke den samme oppskriften hvert år, verken til kjeks eller til fyll – Men edderkoppene er med! De hører liksom til Halloween. Siden Det er Halloween allerede i dag så, ligger det ikke bare en oppskrift på edderkopper på bloggen i dag, men tre!

For å hoppe rett til oppskriften på Edderkoppkjeks III – trykk HER

Edderkoppkjeks - Oreo Ingredienser 225 g Smør (smeltet og avkjølt) 150 g Sukker 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 200 g Kokesjokolade (smeltet og avkjølt) 1 Egg 200 g Hvetemel 100 g Kakao 1 ts Salt ½ ts Bakepulver Fyll: 100 g Smør (mykt) 4 dl Melis 1 ss Melk 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 1 knivsodd Salt https://heidisboble.no/

Halloween er en kjempestor begivenhet hjemme hos meg. Ja kanskje ikke nå, men da barna var små var det nesten den beste dagen i året, Nesten bedre enn, bursdag, 17.-mai og julaften til sammen. Det var i alle fall stor stas, med Halloweentog, -sanger, -spooky tunnel, kaker og godteri på skolen, og Halloween party på kvelden. Bedre kunne det nok ikke bli. Nå er barna voksne, men vi foreldre har fortsatt tradisjonen med Halloweenparty. Vi bruker å ha det skikkelig gøy. Til årets party tenkte jeg faktisk å være covid-19, og mannen skulle være pasient 0. Og så hadde jeg tenkt å skifte til hel svart litt senere og være lock down. Så både gjesteliste, meny og kostymer var klare da vi fikk restriksjoner om sosiale kontakter og pålegg om max 5 gjester. Hva gjør man når det ikke er lov med mer enn fem gjester? Jo, vi avlyste selvfølgelig! Vi kan jo ikke bare ha fem gjester! Hvem skulle vi i så fall ha valgt bort? Det ville ha bitt feil uansett hvordan vi hadde valgt å begrense antall gjester, så det beste var å avlyse. Det var bare sååå trist. Dette blir nok den kjedeligste Halloween noen gang – Triste saker!

Vi får likevel prøve å gjøre det beste ut av det – Kake har vi i allefall og så får vi lage noe godt til middag. – Kanskje en Halloweenfilm på tv? Det blir nok bra! Forhåpentligvis tar vi det igjen til neste år! For da må vel vaksinen ha kommet og pandemien være over?

Uansett jeg ønsker deg en Happy Halloween!

Edderkoppkjeks - Oreo Ingredienser 225 g Smør (smeltet og avkjølt) 150 g Sukker 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 200 g Kokesjokolade (smeltet og avkjølt) 1 Egg 200 g Hvetemel 100 g Kakao 1 ts Salt ½ ts Bakepulver Fyll: 100 g Smør (mykt) 4 dl Melis 1 ss Melk 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 1 knivsodd Salt https://heidisboble.no/

Ingredienser:

225 g Smør (smeltet og avkjølt)
150 g Sukker
2 ts Vaniljesukker
200 g Kokesjokolade (smeltet og avkjølt)
1 Egg
200 g Hvetemel
100 g Kakao
1 ts Salt
½ ts Bakepulver

Fyll:

100 g Smør (mykt)
4 dl Melis
1 ss Melk
2 ts Vaniljesukker
1 knivsodd Salt

Pynt (øyne og føtter):

Lakrissnører
Marsipan eller fondant
Konditorfarge (svart)

Edderkoppkjeks - Oreo Ingredienser 225 g Smør (smeltet og avkjølt) 150 g Sukker 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 200 g Kokesjokolade (smeltet og avkjølt) 1 Egg 200 g Hvetemel 100 g Kakao 1 ts Salt ½ ts Bakepulver Fyll: 100 g Smør (mykt) 4 dl Melis 1 ss Melk 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 1 knivsodd Salt https://heidisboble.no/

Slik gjør du:

1 Smelt sjokoladen over vannbad
– Smelt og avkjøl smøret
2 Rør smør og sukker mykt,
– Tilsett vaniljeekstrakt og smeltet, avkjølt sjokolade
– Tilsett egget, og
-Rør til alt er godt blandet
3 Bland sammen mel, kakao, salt og bakepulver,
– Bland melblandingen inn i smørblandingen
(Det kan se litt vel melete ut i begynnelsen)
– La deigen hvile i romtemperatur ca. 1 time
4A Pakk deigen inn i plast og
– Legg den i kjøleskapet i minst 2 timer,
Eller
. 4B Hell deigen ut på et bakepapir eller plastfolie
– Lag en pølse (ca. 25 cm x 6 cm)
– Plasser pølsa i enden av plasten, og
– Rull plasten godt rundt pølsa.
– Rull så pølsa mot benken så du får en glattere konsistens
– Legg den i kjøleskapet i minst 2 timer, eller til den er fast
(pølsa kan synke litt sammen, så rull den litt hvert kvarter)
5 Sett ovnen på 160 grader, og
– Legg bakepapir på stekeplater
6 A Ha deigen ut på et bakebord, og
– Kjevle deigen tynt,
– Stikk ut rundinger ca. 3- 5 cm
alt etter hvor store du vil ha edderkoppene
Eller:
6 B Skjær deigen i ca. ½ cm tykke skiver, og
– Legg dem på stekebrettet, Med ca 2-3 cm mellomrom  
7 Stekes i ca 20-25 minutter, eller
Til kjeksen er fast å ta på
– Avkjøles på stekebrettet
8 Lag fyllet:
– Rør smøret i mikseren i ½ min.
Til det er helt mykt
– Tilsett melisen og vaniljen, og
– Rør til blandingen er luftig og myk
9 Klipp lakrissnørene i passe lengder
10 Ha ca. 1 ts med fyll på bunnen av en kjeks,
– Stikk inn 3 lakrislengder på hver side av kjeksen
6 lengder til sammen
– Legg en annen kjeks over,
(bunnen ned)
– Trykk sammen så fyllet sprer seg ut til sidene
– Gjenta til alle kjeksene er fylt
10 Farg litt marsipan svart
– Trill små kuler av hvit marsipan
– Trill mindre kuler av svart marsipan
– Plasser to hvite kuler på hver kjeks,
– Plasser en svart kule i hver hvite
så edderkoppene får øyne

Flere Edderkopp og Halloweenoppskrifter :

For å komme til oppskriften, trykk på linken ved siden av eller under bildet:

Halloween Is Coming 

Halloween is coming,

Halloween is coming,

Witches will be after you!

Skeletons, cats and big black bats,
Ghosts and pumpkins too!

Flap, flap, flap go the big black bats, 
Oooooh!
Moeow, meow, meow, go the spooky cats,
OooooH!  

BOO! Halloween Is Coming 

Edderkoppkjeks - Oreo Ingredienser 225 g Smør (smeltet og avkjølt) 150 g Sukker 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 200 g Kokesjokolade (smeltet og avkjølt) 1 Egg 200 g Hvetemel 100 g Kakao 1 ts Salt ½ ts Bakepulver Fyll: 100 g Smør (mykt) 4 dl Melis 1 ss Melk 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 1 knivsodd Salt https://heidisboble.no/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s