Lunsjfavoritt – Havretrekanter fylt med ovnsstekt svinefilet og syltet løk

I dag fyller jeg havretrekanter med majones, salat. svinefilet og rømme. Det blir en skikkelig god brødblings. Den passer utmerket som en lunsj- rett, den kan også pakkes inn og tas med på jobb, skole eller på tur som en litt eksklusiv matpakke. Spanderer du litt krydrede potetbåter blir det også en flott middagsrett.

Ovnsstekt svinefilet i havretrekanter med syltet løk - avlangt bilde Ingredienser: Stekt svinefilet: 1 Svinefilet (850 g) 1 ss Olje 1 ss Smør 8-10 fedd Hvitløk Basilikum Salt og peppe r 1 dl Kraft Havretrekanter: 1 pk Gjær 6 dl Vann 2 ts Sukker 2 ss Olivenolje 2 ½ ts Salt 4 dl Havregryn Ca 800 g Hvetemel (ca 13 dl) Syltet løk: 2 Løk 1½ dl Eddik 1 ½ dl Vann 1 ss Sukker 1 ss Flaksalt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
42 timerEnkel

Ovnsstekt svinefilet i havretrekanter med syltet løk - avlangt bilde Ingredienser: Stekt svinefilet: 1 Svinefilet (850 g) 1 ss Olje 1 ss Smør 8-10 fedd Hvitløk Basilikum Salt og peppe r 1 dl Kraft Havretrekanter: 1 pk Gjær 6 dl Vann 2 ts Sukker 2 ss Olivenolje 2 ½ ts Salt 4 dl Havregryn Ca 800 g Hvetemel (ca 13 dl) Syltet løk: 2 Løk 1½ dl Eddik 1 ½ dl Vann 1 ss Sukker 1 ss Flaksalt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

Stekt svinefilet:

1 Svinefilet (850 g)
1 ss Olje
1 ss Smør
 8-10 fedd Hvitløk
  Basilikum
Salt og peppe r
1 dl Kraft

Ovnsstekt Svinefilet med hvitløk og basilikum Ingredienser: 1 Svinefilet (850 g) 1 ss Olje 1 ss Smør 8-10 fedd Hvitløk Basilikum Salt og peppe r 1 dl Kraft

Havretrekanter:

1 pkGjær
6 dlVann
2 tsSukker
2 ssOlivenolje
2 ½ tsSalt
4 dlHavregryn
Ca 800 gHvetemel (ca 13 dl)

Minibrød med havregryn Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 20 2 timer Enkel Ingredienser 1 pk Gjær 6 dl Vann 2 ts Sukker 2 ss Olivenolje 2 ½ ts Salt 4 dl Havregryn Ca 800 g Hvetemel (ca 13 dl) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Syltet løk:

2Løk
1½ dlEddik
1 ½ dlVann
1 ssSukker
1 ssFlaksalt

Syltet løk Ingredienser: 2 Løk 1½ dl Eddik 1 ½ dl Vann 1 ss Sukker 1 ss Flaksalt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

Syltet løk:

1 Skjær løken i tynne skiver, og
– Ha dem i en kasserolle
2 Tilsett eddik, vann og salt
– Kok opp
– Slå av platen
3 La det stå i minst 6 timer
– Gjerne natta over eller lengre

Tips! Løken holder seg i kjøleskapet i ca. 1 uke.

Havrerundstykker:

1 Ha vannet i bakebollen,
– Smuldre i gjæren,
– Rør den godt ut
2 Ha i de øvrige ingrediensene
– Rør raskt sammen
Deigen skal være litt klissete
– Strø litt mel over
– Dekk bakebollen med et håndkle
3 La deigen heve i ca 1 time
4 Slå stekeovnen på 250 grader, og
– Legg bakepapir på 2 stekeplater
5 Ha litt mel på et bakebord, og
– Skrap ut deigen
– Jevn den forsiktig ut
– Strø over litt mel og
– Skjær trekantaktige biter
– Legg dem på stekeplatene

6 Stekes midt i ovnen i 15-20 min.
Til de har fått fin farge og sprøe skorper
7 Avkjøles på rist

Minibrød med havregryn Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 20 2 timer Enkel Ingredienser 1 pk Gjær 6 dl Vann 2 ts Sukker 2 ss Olivenolje 2 ½ ts Salt 4 dl Havregryn Ca 800 g Hvetemel (ca 13 dl) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ovnsstekt svinefilet:

1 Sett ovnen på 120 grader
2 Ha smør og olje i varm stekepanne, og
– Gi svinefileten en omgang med salt- og pepperkvernen,
– Legg fileten i stekepanna, til den har fått en fin og brun skorpe
(På alle sider)

3 Legg Svinefileten i over i en ildfastform,
– Legg i hvitløk og basilikum
– Hell over 1 dl kraft
– Sett inn steketermometer
– Sett svinefileten i oven
4 La svinefileten steke,
til den har fått en kjernetemperatur på 67-69 grader
– Ta den ut av oven og
– La den hvile litt, før du skjærer den opp

Ovnsstekt Svinefilet med hvitløk og basilikum Ingredienser: 1 Svinefilet (850 g) 1 ss Olje 1 ss Smør 8-10 fedd Hvitløk Basilikum Salt og peppe r 1 dl Kraft

Montering:
– Skjær havrerundstykkene i 2
– Smør et lag med majones i bunnen (eller rømme)
– Legg på salatblader, tomat og agurk
– Legg på svinefileten
– Topp med syltet løk

Ovnsstekt svinefilet i havretrekanter med syltet løk - avlangt bilde Ingredienser: Stekt svinefilet: 1 Svinefilet (850 g) 1 ss Olje 1 ss Smør 8-10 fedd Hvitløk Basilikum Salt og peppe r 1 dl Kraft Havretrekanter: 1 pk Gjær 6 dl Vann 2 ts Sukker 2 ss Olivenolje 2 ½ ts Salt 4 dl Havregryn Ca 800 g Hvetemel (ca 13 dl) Syltet løk: 2 Løk 1½ dl Eddik 1 ½ dl Vann 1 ss Sukker 1 ss Flaksalt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tilbehør:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s