Dette er min oppskrift på sjokoladesaus. Det vil si at det nok er farmors oppskrift, men at jeg har laget denne sjokoladesausen så lenge jeg kan huske. Med unntak av varm sjokolade og eggedosis er denne sausen mest sannsynlig noe av det første jeg laget sammen med farmor. Og vi brukte å spise den sammen med iskrem, bær og Serinakaker.
Sjokoladesausen er rask og enkel og lage, men det viktigste er at den er god. Den kan serveres romtemperert, kald eller varm og passer utmerket som tilbehør til desserter, kaker og ikke minst iskrem.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 10 min. | Enkel |

Ingredienser:
100 g | Kokesjokolade |
1 ½ dl | Kremfløte |

Slik gjør du:
1 Kok opp kremfløten |
2 Brekk sjokoladen i så biter |
3 Ha sjokoladen i den varme fløten, og – La den ligge i ca 1 min – Rør så i fløten til sjokoladen er helt smeltet og jevnt fordelt |
4 Hell sausen, og – Server |


Farmors Serinakaker – for oppskrift, trykk HER
2 Comments Add yours