Tilbehør – sjokoladesaus

Dette er min oppskrift på sjokoladesaus. Det vil si at det nok er farmors oppskrift, men at jeg har laget denne sjokoladesausen så lenge jeg kan huske. Med unntak av varm sjokolade og eggedosis er denne sausen mest sannsynlig noe av det første jeg laget sammen med farmor. Og vi brukte å spise den sammen med iskrem, bær og Serinakaker.

Sjokoladesausen er rask og enkel og lage, men det viktigste er at den er god. Den kan serveres romtemperert, kald eller varm og passer utmerket som tilbehør til desserter, kaker og ikke minst iskrem.

Sjokoladesaus Ingredienser: 100 g Kokesjokolade 1 ½ dl Kremfløte https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-610 min.Enkel

Eton Mess - sjokolademarengs med krem, jordbær og Heidis enkle sjokoladesaus Ingredienser: 4 Eggehviter (romtempererte) 3 dl Sukker 1 ts Maisenna 1 ts Sitronsaft 100 g Kokesjokolade (smeltet) Topping: 3 dl Kremfløte (pisket) Jordbær (ferske) Sjokoladesaus (Heidis enkle): 100 g Kokesjokolade 1 ½ dl Kremfløte https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

100 gKokesjokolade
1 ½ dlKremfløte

Pannekaker Ingredienser 2 Egg 6 dl Melk 3 dl Hvetemel Smør

Slik gjør du:

1 Kok opp kremfløten
2 Brekk sjokoladen i så biter
3 Ha sjokoladen i den varme fløten, og
– La den ligge i ca 1 min
– Rør så i fløten til sjokoladen er helt smeltet og jevnt fordelt
4 Hell sausen, og
– Server

Ingredienser: 75 g Smør 2 ss Sukker 1 ts Vaniljesukker 2 ½ dl Vann 2 ½ dl Hvetemel 3 Egg Slik gjør du: 1 Kok opp vann, sukker, vaniljesukker og smør - Tilsett hvetemelet, og - Rør til deigen former seg il en ball 2 Rør inn eggene - Ett om gangen - Til en jevn og myk deig 3 Ha deigen over i en sprøytepose Gjerne med en stjerneformet tipp 4 Varm olje (180 grader) 5 Stek churrosene i oljen: - Sprøyt deigen rett i oljen Hver churros skal være ca. 10 cm lang (klipp dem med saks) - Når de er gylne ta dem opp av oljen, og (bruk en klype eller en frityrsleiv) - Legg de på tørkepapir Du må steke i flere omganger https://heidisboble.no/

Farmors Serinakaker Ingredienser 150 g Smør 250 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 100 g Sukker 1-2 Egg https://heidisboble.no/ @heidisboble

 Farmors Serinakaker – for oppskrift, trykk HER

2 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s