På snusetur og oppdaget at våren har kommet

I dag var jeg og Selma igjen ute, og ruslet en morgentur. Det har vært ei stund nå hvor vi ikke har fått gått på turene våre. Men i dag var dagen for å starte opp igjen. Selma bare elsker å snuse rundt og lukte på alt i hennes vei – Det er derfor jeg kaller morgenturene våre for snuseturer. Det er så hyggelig å ha god tid, og bare rusle. Selma snuser, snuser, logrer ivrig og snuser videre. Det er kanskje den aller beste tiden på dagen!

20220530 Selma på snusetur https://heidisboble.no/ @heidisboble
Selma på snusetur

Turen i dag ble ikke bare en snusetur for Selma, men også en for meg, og det ble en skikkelig oppvekker! Det var fuglesang, det lukte nyklippet gress, trærne var grønne, løvetannen blomstret. Skikkelig fredfullt og skikkelig avslappende var det. Plutselig kjente jeg at skuldrene senket seg, jeg pustet dypere og det gikk opp for meg at våren er jo her – og jeg lurte på hvorfor har jeg ikke vært klar over det? Hvordan i all verden har jeg klart å gå glipp av det. Det har vært mye, veldig mye i det siste – men likevel, hvordan i all verden kunne jeg ha gått glipp av våren – den beste tiden på året? Den jeg har gledet meg til hele vinteren?

Selvfølgelig har jeg visst at våren var her, jeg har observert at snøen er borte, jeg har kommentert på det begynner å bli grønt, jeg har tenkt å kjøpe blomster til krukker og bed (siden jeg ikke rakk å sette frø i år). Likevel var jeg ikke klar over at våren var her, om du skjønner. Bevisstheten rundt den bare forsvant, og det skremte meg! For jeg trodde jeg var flink til å puste dypt, ta vare på øyeblikkene, finne ro og stresse ned. Men med alt “styret”, som har vært siden oktober- har jeg tydeligvis ikke gjort dette. Det har liksom gått i glemmeboka, og jeg har bare latt meg stresse, presse og pushe, mye mer enn hva jeg har hatt godt av og antagelig mye mer enn jeg burde (jeg ser at det bør komme et innlegg om det også – men det blir ikke i dag – det får komme senere).

20220530 Selma på snusetur https://heidisboble.no/ @heidisboble

I dag ble det altså en deilig, fredfylt morgentur, og ikke minst en skikkelig oppvekker. Jeg har nå bestemt meg for at det må bli noen endringer i tiden fremover, og jeg må bli flinkere til å ta vare på meg selv, og gjøre ting jeg liker og som jeg får energi av. Og ikke minst, Selma og jeg skal på snusetur, (nesten) hver morgen, uten stress og jag! I dag ble turen dessverre mye kortere enn hva vi hadde planlagt. Jeg hadde jo så masse klær på meg, ullsokker, vintersko, ullgenser, skjerf, tykk jakke – Ja, du forstår tegninga. Helt på jordet. Fra og med nå skal jeg kle meg etter været, nyte våren og sommeren når den kommer.

Jeg ønsker dere alle en riktig god dag, og håper at dere tar dere tid til å nyte dagen!

20220530 Heidi og Selma på snusetur https://heidisboble.no/ @heidisboble

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s