Jeg kaller denne retten for aspik, men jeg vet at mange kaller den kabaret. Du kan kalle det for det du vil, for godt er det uansett. For meg er dette en av de beste rettene på et lunsjbord. Det er kanskje en litt gammeldags rett, men jeg er vokste opp da aspik var en selskapsrett. Så den dag i dag føles det faktisk litt luksuriøst å spise aspik på en hverdag. – Rart, ikke sant?

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 -6 | 15 min. + 4 timer | Enkel |
Ingredienser:
1 pk | Aspik ( Lys buljong Aspik gelé ) |
3 | Egg |
1 pk | Fiskeboller (små) |
½ pk | Grønnsaksblanding (amerikansk) |
1 bx | Reker |
Slik gjør du:
1 Mål opp vannet som skal i Aspiken – Hell halvparten i en kasserolle og kok opp – Løs opp Aspikpulveret – Tilsett det den andre halvdelen av vannet |
2 Hell litt aspik i bunnen av en brødform (det skal dekke bunnen ca ¼ – ½ cm) – Sett formen i kjøleskapet så aspiken stivner |
2 Kok egg Hardkokte (ca. 10 min.) – Skrell og del med eggedeler |
3 Gi den grønnsakene et raskt oppkok – Hell av vannet |
4 Hell laken av rekene, eller Skrell dem hvis du bruker ferske |
5 Montering: – Ta formen ut av kjøleskapet – Legg noen pene eggeskiver og reker i bunnen av formen (oppå den stivnete aspiken) Dette blir toppen når du snur aspiken på et fat – Bland sammen de øvrige ingrediensene, og – Fordel dem i formen – Hell over aspiken – Sett den i kjøleskapet til den stivner |
6 Servering: – Dypp formen i varmt vann i noen sekunder – Snu den på serveringsfat – Pynt om du ønsker, men Den er ganske dekorativ i seg selv |

Tips! Du kan godt lage denne dagen før du skal servere den