Fajitaskrydret bønnegryte er en god høstmiddag, full av tex-mex smaker.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3-4 | Enkel |
Ingredienser:
| 1 | Løk |
| 100 g | Bacon (i terninger) |
| 2 ss | Smør |
| 4 fedd | Hvitløk |
| ½ | Chili (rød) |
| ½ ts | Chilipulver |
| 2 ts | Paprika pulver (røkt) |
| 1 ts | Kumin |
| 1 ts | Hvitløkspulver |
| ½ ts | Koriander |
| ¼ ts | Chipotle chili |
| 1 ts | Oregano |
| 1 stilk | Selleri |
| 5 dl | Kyllingkraft (eller buljong) |
| Ca 200 g | Tomater (hermetiske) |
| ½ | Purre |
| 400 g | Bønner (kokte) |
| Ris (kokt) |
Tilbehør (valgfritt):
| Rømme | |
| Tomatsalsa | |
| Jalapenos | |
| Ost (revet) – valgfritt |

Slik gjør du:
| 1 Hakk løken, sellerien og guleroten – Hakk hvitløken og chilien – Skjær bacon i små biter – Skjær purren i biter |
| 2 Smelt smøret i en kasserolle Middels varme – Ha i løken, og – La det surre til løken er blitt blank og mykt – Ha i bacon og – La det surre videre i noen minutter – Ha i krydrende, og – La alt surre I ca 2 min |
| 3 Hell over krafta og tomatene, – Gi det hele et raskt oppkok – Slå ned varmen, og – La det hele surre i minst 15 minutter |
| 4 Kok risen etter anvisning på pakken |
| 5 Ha bønnene i sausen – Rør rundt, og – Gi det hele et raskt oppkok |
| – Serveres med ris og rømme |

