ChatGPT, bloggen 4 år og jeg sjekker om baconkaka er spiselig

I går skrev jeg om ChatGPT, og om oppskrifta, bildene og bloggen om Baconkake som jeg fikk den til å lage til meg. Og jeg stilte selvfølgelig det naturlige spørsmålet, blir Heidisboble unødvendig når chatGPT gjorde en så god jobb?

Siden bloggen fyller 4 år i dag, tenkte jeg at det måtte være på sin plass å besvare spørsmålet ved å bake og ikke minst spise denne baconkaka. ChatGPT kom opp med ei oppskrift på Bacon- og pekan kake. Jeg byttet ut pekannøttene med valnøtter, for det var umulig å oppdrive pekannøtter på de butikkene jeg var innom.

For å komme til blogginngget ; ChatGPT, skriver et blogginnlegg om Baconkake, trykk HER

Ingredienser:

5 dlHvetemel
1 tsBakepulver
1 tsNatron
2 ½ dlSmør (halvsmeltet) (225 g)
2 ½ dlSukker
3Egg (store)
2 ½ dlKefir
1 tsVaniljeekstrakt
½ dlBacon (sprøstekt) (opprnnelig oppskrift 2 ½ dl)
2 ½ dlPekannøtter/valnøtter (grovhakket) – valgfritt

Fyll og Topping (valgfritt):

225 gKremost (nautral)
4 ssSmør (romtemperert)
5 dlMelis
1 tsVaniljeekstrakt
½ dlBacon (sprøstekt) (opprinnelig oppskrift 2 ½ dl)
 Pekan-/valnøtter til pynt – valgfritt

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader
– Legg bakepapir i bunnen av ei rund form 24 -26 cm
– Smør sidene
2 Skjær baconet i små terninger
– Grov hakk pekannøttene
3 Vips smør og sukker hvitt og luftig
– Tilsett eggene
Ett om gangen og visp godt mellom hvert egg
– Tilsett resten av ingrediensene
Litt om gangen:
Tørt – vått- tørt osv Rør mellom hver tilsetting
4 Rør inn bacon og hakkete pekannøtter
5 Ha alt i forma
– Jevn ut toppen med en slikkepott
Eller baksiden av ei skje
6 Stekes i ca 45 – 55-min
Til kaka er gjennomstekt og fått en mørk gylden farge
7 Avkjøl kake i 10 minutter i forma
– Ha den ut på rist, og
– La den avkjøle helt
– Serveres som den er eller med kremosttopping og fyll
8 Lag fyll og topping (Valgritt):
– Bland sammen smør og kremosten
– Rør til det er mykt
– Tilsett melis og vaniljeekstrakt
– Rør godt
– Tilsett bacon
9 Skjær eventuelt kaka i to og
– Legg på omtrent ½ av fyllet
– Pynt kaka med toppingen, sprøstekt bacon og pekannøtter

For å være helt ærlig; kaka er ikke spesielt god. Skulle jeg ha bakt den igjen ville jeg ha redusert baconmegden til 1/2 dl i både kaka og glasuren – eller enda bedre, tatt vekk alt baconet. Kaka var så og si uspiselig!

HURRA, BLOGGEN FYLLER 4 ÅR! og den overlevde første forsøk med ChatGPT! Det betyr at det blir et nytt blogginnlegg i morgen 🙂 🙂 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s