I går skrev jeg om ChatGPT, og om oppskrifta, bildene og bloggen om Baconkake som jeg fikk den til å lage til meg. Og jeg stilte selvfølgelig det naturlige spørsmålet, blir Heidisboble unødvendig når chatGPT gjorde en så god jobb?
Siden bloggen fyller 4 år i dag, tenkte jeg at det måtte være på sin plass å besvare spørsmålet ved å bake og ikke minst spise denne baconkaka. ChatGPT kom opp med ei oppskrift på Bacon- og pekan kake. Jeg byttet ut pekannøttene med valnøtter, for det var umulig å oppdrive pekannøtter på de butikkene jeg var innom.
For å komme til blogginngget ; ChatGPT, skriver et blogginnlegg om Baconkake, trykk HER


Ingredienser:
5 dl | Hvetemel |
1 ts | Bakepulver |
1 ts | Natron |
2 ½ dl | Smør (halvsmeltet) (225 g) |
2 ½ dl | Sukker |
3 | Egg (store) |
2 ½ dl | Kefir |
1 ts | Vaniljeekstrakt |
½ dl | Bacon (sprøstekt) (opprnnelig oppskrift 2 ½ dl) |
2 ½ dl | Pekannøtter/valnøtter (grovhakket) – valgfritt |
Fyll og Topping (valgfritt):
225 g | Kremost (nautral) |
4 ss | Smør (romtemperert) |
5 dl | Melis |
1 ts | Vaniljeekstrakt |
½ dl | Bacon (sprøstekt) (opprinnelig oppskrift 2 ½ dl) |
Pekan-/valnøtter til pynt – valgfritt |



Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 180 grader – Legg bakepapir i bunnen av ei rund form 24 -26 cm – Smør sidene |
2 Skjær baconet i små terninger – Grov hakk pekannøttene |
3 Vips smør og sukker hvitt og luftig – Tilsett eggene Ett om gangen og visp godt mellom hvert egg – Tilsett resten av ingrediensene Litt om gangen: Tørt – vått- tørt osv Rør mellom hver tilsetting |
4 Rør inn bacon og hakkete pekannøtter |
5 Ha alt i forma – Jevn ut toppen med en slikkepott Eller baksiden av ei skje |
6 Stekes i ca 45 – 55-min Til kaka er gjennomstekt og fått en mørk gylden farge |
7 Avkjøl kake i 10 minutter i forma – Ha den ut på rist, og – La den avkjøle helt – Serveres som den er eller med kremosttopping og fyll |
8 Lag fyll og topping (Valgritt): – Bland sammen smør og kremosten – Rør til det er mykt – Tilsett melis og vaniljeekstrakt – Rør godt – Tilsett bacon |
9 Skjær eventuelt kaka i to og – Legg på omtrent ½ av fyllet – Pynt kaka med toppingen, sprøstekt bacon og pekannøtter |





For å være helt ærlig; kaka er ikke spesielt god. Skulle jeg ha bakt den igjen ville jeg ha redusert baconmegden til 1/2 dl i både kaka og glasuren – eller enda bedre, tatt vekk alt baconet. Kaka var så og si uspiselig!
HURRA, BLOGGEN FYLLER 4 ÅR! og den overlevde første forsøk med ChatGPT! Det betyr at det blir et nytt blogginnlegg i morgen 🙂 🙂 🙂