Dagens middag svin i tomatsaus

Svin i tomatsaus er en god gryterett som kan serveres med bulgur, couscous, potetstappe eller bare et godt brød. Jeg bruker å koke gryta så lenge at kjøttet blir så mørt at det kan trekkes fra hverandre. Skikkelig godt!   

Svin i tomatsaus Ingredienser: 200 -400g Svinekjøtt (koteletter eller lignede) 1 bx Tomater (hakkete) 1 Løk 1 -2 fedd Hvitløk 1 stilk Stangselleri 1 Gulrot 1 Buljongterning (kylling) 3 dl Vann 2 ts Persille (tørket) 2 ts Koriander (tørket) 2 ts Kjørvel (tørket) 2 ts Gressløk (tørket) 2 ts Paprikapulver (eller chilipulver) 2 ts Spiskummin Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 Enkel

Svin i tomatsaus med bulgur Ingredienser: 200 -400g Svinekjøtt (koteletter eller lignede) 1 bx Tomater (hakkete) 1 Løk 1 -2 fedd Hvitløk 1 stilk Stangselleri 1 Gulrot 1 Buljongterning (kylling) 3 dl Vann 2 ts Persille (tørket) 2 ts Koriander (tørket) 2 ts Kjørvel (tørket) 2 ts Gressløk (tørket) 2 ts Paprikapulver (eller chilipulver) 2 ts Spiskummin Salt, pepper Tips! I denne retten bruker jeg det kjøttet jeg har liggende, av og til blir det mye kjøtt i retten, av og til blir det mindre. - Den kan til og med lages helt uten kjøtt om man ønsker det. Bulgur: 2 dl Bulgur 4 dl Vann 1 Buljongterning 1-2 ts Persille (tørket) 1-2 ts Koriander (tørket) 1-2 ts Kjørvel (tørket) 1-2 ts Gressløk (tørket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

200 -400gSvinekjøtt (koteletter eller lignede)
1 bxTomater (hakkete)
1Løk
1 -2 feddHvitløk
1 stilkStangselleri
1Gulrot
1Buljongterning (kylling)
3 dlVann
2 tsPersille (tørket)
2 tsKoriander (tørket)
2 tsKjørvel (tørket)
2 tsGressløk (tørket)
2 tsPaprikapulver (eller chilipulver)
2 tsSpiskummin
 Salt, pepper

Tips! I denne retten bruker jeg det kjøttet jeg har liggende, av og til blir det mye kjøtt i retten, av og til blir det mindre. – Den kan til og med lages helt uten kjøtt om man ønsker det.

Bulgur:

2 dlBulgur
4 dlVann
1Buljongterning
1-2 tsPersille (tørket)
1-2 tsKoriander (tørket)
1-2 tsKjørvel (tørket)
1-2 tsGressløk (tørket)

Bulgur med urter Ingredienser: 2 dl Bulgur 4 dl Vann 1 Buljongterning 1-2 ts Persille (tørket) 1-2 ts Koriander (tørket) 1-2 ts Kjørvel (tørket) 1-2 ts Gressløk (tørket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Rens og hakk løk,
– Skrell gulrot og hvitløken
– Hakk gulrot, hvitløk og selleri
– Stek kjøttet raskt på begge sider
2 Varm 2 ss olje i en tykkbunnet kasserolle
-Tilsett den hakkete løken
Strø over litt salt og
– La den surre til den begynner å bli blank 2
-3 min.
– Tilsett selleri, gulrot og hvitløk
. Tilsett de tørkete urtene
– La det surre videre i 1-2 min
3 Kok opp vannet og
– Løs opp buljongen
– Hell det over løk- og selleriblandingen
4 Ha i tomat, og krydder
– Tilsett kjøttet
– Kok opp
– Slå ned varmen og
– La det stå og putre til kjøttet blir mørt, og
vannet er kokt inn
Tilsett mer vann hvis nødvending
Rør av og til
5 Kok bulguren
– Kok opp 8 dl vann
– Løs opp buljongterningene
– Tilsett 4 dl bulgur
– Tilsett de tørkete urtene
– La det koke på svak varme ca 8-10 min.
Uten lokk og rør om av og til
– Ta bulguren av platen, og
– La det så noen minutter før servering
5 Fjern eventuelle bein fra kjøttet
– Server gjerne sammen med hvitløkssaus, gresk youghurt og/eller et godt brød

Anbefalt tilbehør:

Svin i tomatsaus Ingredienser: 200 -400g Svinekjøtt (koteletter eller lignede) 1 bx Tomater (hakkete) 1 Løk 1 -2 fedd Hvitløk 1 stilk Stangselleri 1 Gulrot 1 Buljongterning (kylling) 3 dl Vann 2 ts Persille (tørket) 2 ts Koriander (tørket) 2 ts Kjørvel (tørket) 2 ts Gressløk (tørket) 2 ts Paprikapulver (eller chilipulver) 2 ts Spiskummin Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s