Denne potetsuppa er skikkelig mettende og god. Jeg bruker å tilsette sopp i den, men den kan godt serveres uten. I dag topper jeg den med fritert potetskall.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3-4 | 30 min, | Enkel |

Ingredienser:
| 2 ss | Smør |
| 1 | Purre (hakket) |
| ½ | Løk |
| 1 | Gulrot (hakket) |
| 7½ dl | Grønnsaksbuljong (eller kylling) |
| 2 ts | Dill (tørket) |
| 1 | Laurbærblad |
| 500 g | Poteter (i terninger) |
| 400 g | Sjampinjonger (i skiver) |
| 2 dl | Melk |
| ½ dl | Fløte (valgfritt) |
| 2 ss | Hvetemel |
| Salt, pepper |
Fritert potetskall:
| Potetskall | |
| Salt |

Slik gjør du:
| 1 Skrell Løk, poteter og gulerøtter – Hakk purren, løken og gulerøtter – Skjær poteten i passe kuber 2×2 cm – Rens soppen og skjær den i skiver |
| 2 Smelt 1 ss smør i en kasserolle – Ha i løk, gulerot og purre – La det surre i ca 5 min Til alt er blitt mykt og blankt |
| 3 Ha 7 dl kraft i en kasserolle – Kok opp – Rør hvetemelet ut i resten av den kalde krafta den siste ½ dl – Hell den i en stråle i den varme krafta mens du rører – Rør mens det koker opp – Tilsett dill, laurbærblad og poteter, – Kok opp – Slå ned varmen og – La det koke i ca 20 min. til poteten er blitt mør, men fast – Fjern laurbærbladet |
| 4 Smelt 1 ss smør i en stekepanne – Tilsett soppen og – La det steke til soppen er blitt gyllen Ca 5 min |
| 5 Lag «fritert» poteskall – Vask potetskallet godt, og – Tørk det i tørkepapir eller kjøkkenhåndkle – Ha Potetskallet i en airfrier – Still inn på kylling 200 grader 5 min Sjekk etter hvert for tiden vil variere etter tykkelsen på potetskrellet – Hell det ferdig friterte potetskrellet i en skål – Strø over litt salt ELLER 5A Varm olje ti 180 grader, og – Friter potetskallet – La det renne av på tørkepapir – Ha det ferdig friterte potetskrellet i en skål – Strø over salt |
| 6 Ha soppen over i suppa – Tilsett melk og eventuelt fløte – Smak til med salt og pepper – Gi alt et raskt oppkok |
| 7 Ha suppa i dyptallernker, topp med potetskall og server sammen med et godt rugbrød |

