Dagens Suppe – Potet- og soppsuppe toppet med fritert potetskall

Denne potetsuppa er skikkelig mettende og god. Jeg bruker å tilsette sopp i den, men den kan godt serveres uten. I dag topper jeg den med fritert potetskall.

Russisk potet- og soppsuppe Ingredienser 2 ss Smør 1 Purre (hakket) ½ Løk 1 Gulrot (hakket) 7½ dl Grønnsaksbuljong (eller kylling) 2 ts Dill (tørket) 1 Laurbærblad 400 g Poteter (i terninger) 400 g Sjampinjonger (i skiver) 2 dl Melk ½ dl Fløte (valgfritt) 2 ss Hvetemel Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-430 min,Enkel

Russisk potet- og soppsuppe Ingredienser 2 ss Smør 1 Purre (hakket) ½ Løk 1 Gulrot (hakket) 7½ dl Grønnsaksbuljong (eller kylling) 2 ts Dill (tørket) 1 Laurbærblad 400 g Poteter (i terninger) 400 g Sjampinjonger (i skiver) 2 dl Melk ½ dl Fløte (valgfritt) 2 ss Hvetemel Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

2 ssSmør
1Purre (hakket)
½Løk
1Gulrot (hakket)
7½ dlGrønnsaksbuljong (eller kylling)
2 tsDill (tørket)
1Laurbærblad
500 gPoteter (i terninger)
400 gSjampinjonger (i skiver)
2 dlMelk
½ dlFløte (valgfritt)
2 ssHvetemel
 Salt, pepper

Fritert potetskall:

 Potetskall
 Salt

"Fritert"potetskall Ingredienser: Potetskall Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Skrell Løk, poteter og gulerøtter
– Hakk purren, løken og gulerøtter
– Skjær poteten i passe kuber 2×2 cm
– Rens soppen og skjær den i skiver
2 Smelt 1 ss smør i en kasserolle
– Ha i løk, gulerot og purre
– La det surre i ca 5 min
Til alt er blitt mykt og blankt
3 Ha 7 dl kraft i en kasserolle
– Kok opp
– Rør hvetemelet ut i resten av den kalde krafta
den siste ½ dl
– Hell den i en stråle i den varme krafta mens du rører
– Rør mens det koker opp
– Tilsett dill, laurbærblad og poteter,
– Kok opp
– Slå ned varmen og
– La det koke i ca 20 min. til poteten er blitt mør, men fast
– Fjern laurbærbladet
4 Smelt 1 ss smør i en stekepanne
– Tilsett soppen og
– La det steke til soppen er blitt gyllen Ca 5 min
5 Lag «fritert» poteskall
– Vask potetskallet godt, og
– Tørk det i tørkepapir eller kjøkkenhåndkle
– Ha Potetskallet i en airfrier
– Still inn på kylling 200 grader 5 min
Sjekk etter hvert for tiden vil variere etter tykkelsen på potetskrellet
– Hell det ferdig friterte potetskrellet i en skål
– Strø over litt salt
 
ELLER
5A Varm olje ti 180 grader, og
– Friter potetskallet
– La det renne av på tørkepapir
– Ha det ferdig friterte potetskrellet i en skål
– Strø over salt
6 Ha soppen over i suppa
– Tilsett melk og eventuelt fløte
– Smak til med salt og pepper – Gi alt et raskt oppkok
7 Ha suppa i dyptallernker, topp med potetskall og server sammen med et godt rugbrød

Russisk potet- og soppsuppe Ingredienser 2 ss Smør 1 Purre (hakket) ½ Løk 1 Gulrot (hakket) 7½ dl Grønnsaksbuljong (eller kylling) 2 ts Dill (tørket) 1 Laurbærblad 400 g Poteter (i terninger) 400 g Sjampinjonger (i skiver) 2 dl Melk ½ dl Fløte (valgfritt) 2 ss Hvetemel Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a comment