Florentinere er tynne, sprø karamelliserte kjeks, som smelter i munnen. De kan lages med eller uten sjokoladetrekk.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 12 | 30 min | Enkel/middels |
Ingredienser:
| 1 ts | Appelsinskall (raspet) |
| 30 g | Mel |
| 70 g | Smør |
| 60 ml | Kremfløte |
| 100 g | Sukker |
| 2 ss | Honning |
| 70 g | Mandelflak |
Sjokoladedypp (valgfritt):
| 170 g | Mørk sjokolade |
| 115 g | Smør |
| 1 ss | Sirup (lys) |

Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 165 grader – Legg bakepapir på stekeplater |
| 2 Rasp appelsinen og – Bland appelsinskallet godt med melet |
| 3 Ha, smør, fløte, sukker og honning i en tykkbunnet kasserolle – Varm opp på svak varme så smøret og sukkeret smelter – Slå opp varmen til middels – Kok opp under omrøring, og – La det hele koke i 2 min mens du rører |
| 4 Rør inn mandelflak – Rør inn melblandingen |
| 5 Legg 1 ts med røre på stekebrettet – Smør røra utover til den er omtrent 3-4 cm i diameter Med baksiden av en te-skje La det vær plass til at floentinerne flyter ut under steking |
| 6 Stek florentinerne til der er omtrent 7-8 cm i diameter, og Lys brune Ca 10-14 min |
| 7 La forentinerne avkjøle seg på stekebrettet i ca 10 min – Fjern dem så forsiktig, og – Legg dem på rist – La dem avkjøle seg helt |
| 8 Lag sjokoladedyppet: – Ha sjokolade, smør og sirup i en ildfast bolle – Ha bolle over et vannbad, NB bollen skal ikke røre vannet, og vannet skal ikke koke Bare nesten – Rør av og til sjokoladen er smeltet og alt er blandet Ca 4 min. – Ta sjokoladeblandingen av varmen |
| 9 Sil sjokoladeblandingen over i en bolle – La den avkjøle seg til den er nesten romtemperert |
| 10 Legg bakepapir på et stekebrett |
| 11 Dyppen og en florentiner halvveis ned i sjokoladeblandingen – Legg den på stekebrettet og – La den ligge til sjokoladen er stivnet Ca 30 min. |

