Fra Svetlanas krok: Tunfisksalat

Det er en enkel og god salat som kan spises som lunsj, forrett eller som en lettere middag. Nydelig med brød til!

Salat med tunfisk og egg Ingrediensera 1 boks Tunfisk i olje eller vann ½ pose Krispisalat 10 -12 Cherry tomater (eller to store) 1/2 Agurk 1 Rødløk (liten) 2 ss Sitronsaft (presset) 10 -15 Oliven (svarte) 2 Egg (hardkokt) 1 ss olje (oliven) Salt og svart pepper, og Eventuelt grønt til pynt
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
 2  30 min Enkel

Ingredienser:

1 boks Tunfisk i olje eller vann
½ pose Crispisalat
10 -12 Cherry tomater (eller to store)
1/2 Agurk
1 Rødløk (liten)
2 ss Sitronsaft (presset)
10 -15 Oliven (svarte)
2 Egg (hardkokt)
1 ss olje (oliven) 
Salt og svart pepper, og
– Eventuelt grønt til pynt 

Slik gjør du:

1 Kok, avkjøl,
– Skrell eggene, og
– Skjær dem i tynne skiver
2 Skyll grønsakene
3 Skjær løken i tynne skiver,
– Del cherrytomatene i to, og
– Kutt agurker i små biter
4 Tøm vannet eller olje fra fisken,
– Mos fisken med gaffel
5 Legg revne salatblad på et fat,
– Fordel løk, agurk, og noen oliven over salatbladene
– Fordel tunfisken over grønnsakene –
Toppes med eggeskiver
6 Bland sitronsaft med olivenolje, og
– Hell over salaten
NB! Hvis du bruker tunfisk i olje, trenger du mindre olje 
7 Pyntes med eggeskiver, og
– med tomater og oliven som egges rundt rundt
8 Bruk salt og pepper etter smak, og
– Serveres med godt brød

Forslag til brød du kan ha til:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s