Utfordringen 2019: Glasurpletter, side 66 – 67

I går bakte jeg glasurpletter etter oppskrift fra baker Brun. (Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". Side 66-67). De ble kjempe gode både med og uten melis - en skikkelig hit i heimen! Så fikk vi besøk, og der satt vi, 4 godt voksne og pyntet plettene: Vi klisset med melis, lagde marsipan roser, slåss om kakestrøet- omtrent som vi var seks år igjen. Vi storkoste oss - Dette var skikkelig gøy!


Utfordring 2019: Denne gangen har jeg kost meg skikkelig med utfordringen for 2019. Jeg har bakt Glasurpletter etter oppskrift fra Baker Brun (2018) “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”. (Side 66-67).

Glasurplettene kjempegode både med og uten melis – en skikkelig hit i heimen! Så fikk vi besøk, og der satt vi, 4 godt voksne og pyntet plettene: Vi klisset med melis, lagde marsipanblomster, slåss om kakestrøet- omtrent som vi var seks år igjen. Vi storkoste oss – Dette var skikkelig gøy!

I går bakte jeg glasurpletter etter oppskrift fra baker Brun. (Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". Side 66-67). De ble kjempe gode både med og uten melis - en skikkelig hit i heimen! Så fikk vi besøk, og der satt vi, 4 godt voksne og pyntet plettene: Vi klisset med melis, lagde marsipan roser, slåss om kakestrøet- omtrent som vi var seks år igjen. Vi storkoste oss - Dette var skikkelig gøy!
Ferdig dekorerte glasurpletter, etter oppskrift fra baker Brun.

Vi var alle enige om at vi skulle ha ønsket at vi hadde kommet på dette mens barna var små. Disse plettene hadde jo, vært full suksess i et bursdags-, te- eller i et prinsesseselskap som vi har hatt utrolig mange av opp gjennom årene. På et kakesalg, ville de ha vært utsolgt på 1 2 3. Siden det var full suksess både blant fire godt voksne som dekorerte plettene, og blant ungdommene som bare fikk smake (og jeg har fått lov av baker Brun å legge ut noen oppskrifter fra boka) – legger jeg ut oppskriften på dem her:

Glasurpletter oppskrift fra Baker Brun (2018) “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”. Side 66 – 67:

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
  ca 40 God tid Middels

Ingredienser:

I går bakte jeg glasurpletter etter oppskrift fra baker Brun. (Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". Side 66-67). De ble kjempe gode både med og uten melis - en skikkelig hit i heimen! Så fikk vi besøk, og der satt vi, 4 godt voksne og pyntet plettene: Vi klisset med melis, lagde marsipan roser, slåss om kakestrøet- omtrent som vi var seks år igjen. Vi storkoste oss - Dette var skikkelig gøy!
Glasurpletter klar for ovnen
800 g Hvetemel
400 g Smør
400 g Melis
4 Egg
4 ts Vaniljesukker
4 ts Bakepulver
   
  Melis, kakestrø, konditorfarge osv

Slik gjør du:

Bland alt sammen til en myk deig
Pakk deigen inn med plast, og sett den kjølig noen timer eller natten over
Del den i fire, og kjevle ut på melet bakebord
(ca. 2-3 mm tykk)
Stikk ut plettene i ønsket mønster
Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett
Stekes på 170 grader, midt i ovnen i ca 12-16 min.
Avkjøles på rist
Rør melis og vann til en litt tykkflytende glasur,
tilsett konditorfarge
Pynt med melis, kakestrø, og ikke minst kos deg!
I går bakte jeg glasurpletter etter oppskrift fra baker Brun. (Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". Side 66-67). De ble kjempe gode både med og uten melis - en skikkelig hit i heimen! Så fikk vi besøk, og der satt vi, 4 godt voksne og pyntet plettene: Vi klisset med melis, lagde marsipan roser, slåss om kakestrøet- omtrent som vi var seks år igjen. Vi storkoste oss - Dette var skikkelig gøy!

Det ble veldig mange glasurpletter, selv om jeg laget hver enkelt ganske stor. Halvparten av deigen kjevlet jeg som baker Brun anbefalte, den andre halvparten noe tykkere (4-5 mm). Det ble omtrent 50 pletter – så vi spiste noen, resten ble med på ulike arbeidsplasser i dag. Jeg tror jeg vil anbefale å halvere oppskriften – og heller bake dem oftere.

Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s