Bingo med innpakket sei!

Jeg pustet lettet ut da jeg trakk dagens bingomiddag ut fra fryseren. Det var nemlig en pakke med sei, og det neste jeg trakk ut var en pose med to frosne tomater. Som, jeg har sagt før, så fryser jeg alt, så ja jeg har tomater i fryseren! Jeg buker de frosne tomatene som oftest i en pastasaus eller noe sånt. Tar dem rett ut av fryseren, skjærer et kryss i toppen og putter dem i kokende vann i noen sekunder. Når jeg tar dem opp har skinnet begynt å slippe, så det er bare å trekke det rett av. Så skjærer jeg tomatene i biter eller bare slipper den rett oppi sausen – enklere blir det ikke. I dag derimot skal jeg ikke bruke dem i saus men til fisk, så jeg må nok skjære den i biter. Jeg rotet litt videre rundt i fryseren og fant en halv purreløk, en paprika skjært i biter og en grønnsaksblanding med gulrøtter, brokkoli og blomkål. Jeg står litt og funderer på hva jeg kan lage av dette. Det er jo litt kjedelig å lage pasta eller fiskesuppe, selv om det ville ha vært godt. Da kommer jeg plutselig på en rett jeg fikk av og til da jeg var lita – det var sikkert i disse bingomiddagstider. Jeg husker at syntes at det var skikkelig godt, og kanskje litt spennende: Innpakket fisk. Det het sikkert noe annet, men det var det vi kalte retten. Husker jeg syntes det var spennende å pakke opp, for å se hva som var inni. Så i dag bestemte jeg meg for å gjenskape en variant av den. Tro meg – det ble skikkelig godt!

Innpakket sei Ingredienser: 600 g Seifilet (frosset blokk) 4 ss Smør (smeltet) 2 Tomater ½ Purre 1 Paprika Gulrot Blomkål Broccoli 4 ss Rømme Dill, persille Salt, pepper Sitron
Innpakket sei, klar til for innpakking og steking
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 20-30 min. Enkel

Ingredienser:

600 g Seifilet (frosset blokk)
4 ss Smør (smeltet)
2 Tomater (biter)
½ Purre (skiver)
1 Paprika (biter)
  Gulrot
  Blomkål
  Broccoli
4 ss Rømme
  Dill, persille
  Salt, pepper
  Sitron
Innpakket sei Ingredienser: 600 g Seifilet (frosset blokk) 4 ss Smør (smeltet) 2 Tomater ½ Purre 1 Paprika Gulrot Blomkål Broccoli 4 ss Rømme Dill, persille Salt, pepper Sitron
Innpakket sei, rett fra ovnen

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 225 °C.
2 Smør 4 store biter med matpapir med smør
– Del fisk i 4 biter
– Skjær tomat og paprika i biter.
– Skjær purreløken i skiver
3 Lag pakkene:
– Legg en fiskebit på hvert matpapir
– Krydre med salt og pepper
– Fordel tomaten, purren og paprikaen rundt fisken
– Legg på litt grønnsaker
– Legg 1 ss rømme, litt dill og persille på toppen
4 Brett sammen til forseglede pakker
– Legg pakkene på en stekeplate.
– Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.
5 Server med kokte poteter
Innpakket sei Ingredienser: 600 g Seifilet (frosset blokk) 4 ss Smør (smeltet) 2 Tomater ½ Purre 1 Paprika Gulrot Blomkål Broccoli 4 ss Rømme Dill, persille Salt, pepper Sitron
Vel bekomme!

Tips! Hvis du bruker aluminiumfolie isteden for matpapir, kan du legge pakkene på grillen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s