Hjemmebakte hamburgerbrød er vesentlig bedre enn ferdigkjøpte – jeg anbefaler på det sterkeste å bake hamburgerbrødene selv. Dette er en oppskrift som gir skikkelig saftige og gode hamburgerbrød, som jeg virkelig anbefaler å prøve.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 8 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
| 3 dl | Melk |
| ½ pk | Gjær |
| 3 ss | Olje |
| 450 g | Hvetemel |
| 1 ts | Sukker |
| ½ ts | Salt |
| Sesamfrø |
Slik gjør du:
| 1 Varm melken til den er fingervarm |
| 2 Løs opp gjæren i melken |
| 3 Tilsett olje |
| 4 Tilsett mel, sukker og salt |
| 5 Elt deigen i 5-7 min. |
| 6 Dekk deigen med plast, og – La den heve til dobbe størrelse (ca. 45-60 min.) |
| 7 Sett ovnen på 200 grader – Ha deigen ut på et bakstebord. – Trill den til ei pølse – del den i åtte deler, og – Trill runde flate «boller» – Settes på bakepapirkledd stekeplate |



| 8 La hamburgerbrødene heve til dobbelstørrelse – Pensle med vann – Strø over sesamfrø |

| 9 Stekes i ca 12 min. – Avkjøles på rist |

