Kål og kjøtt er både en kjent og en trygg kombinasjon. Det finnes mange ulike varianter, men akkurat den var ny for meg. Denne spennende retten smakte jeg første gang da jeg var på besøk hos en venninne. Oppskriften har jeg fått av henne og vil gjerne dele den siden det er skikkelig godt. Da jeg lagt retten denne gangen var vi bar to som skulle spise, derfor valgte jeg å bruke et lite kålhode. Det blir middag for to. Skal man lage til flere velger man et større kålhode, eller dobler oppskriften.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 2 | 1 t 30 min | Enkel/ middels |
Ingredienser
| ½ | Kålhode (lite) |
| 200 gr | Kjøttdeig |
| 1 bunt | Persille |
| 1 bunt | Vårløk |
| 1-2 fedd | Hvitløk |
| 1 beger | Rømme |
| 1 ts | Paprikapulver |
| 1 ts | Pepper |
| 1 ts | Tørket dill |
| 1 ts | Tørket hvitløk |
| 1 ts | Salt |
| 3 ss | Vann |
| Eventuelt | Kokt ris eller grønn salat. |

Slik gjør du:
| 1. Sett stekeovnen på 180 grader |
| 2.Legg et halvt kålhode i kokende vann, og – Kok det i 5 minutter Jeg brukte sommerkål til denne retten, Bruker du vinterkål må den kokes litt lengre ca. 8-10 minutter – Ta kålhodet opp fra vannet og avkjøl |
| 3. Hakk hvitløk, vårløk og persille, og – Bland det sammen med kjøttdeig og krydder – Tilsett 3 ss vann slik at deigen blir lettere å fordele |
| 4. Skjær ut stilken fra kålen, og – Skrell kålen forsiktig blad for blad |
| 5. Montering: – Legg det største kålbladet i bunnen av ei ildfast form (det ytterste) – Smør det med litt rømme, og – Smør over et tynt lag kjøttdeig – Dekk over med et nytt blad, – Smør det med litt rømme, og – Smør over et tynt lag kjøttdeig – Dekk over med et nytt blad, og – Fortsett slik til alt er bruk opp NB! Du må både begynne og avslutte med kål |


| 6. Legg lokk over den ildfaste formen eller dekk den med aluminiumfolie, og – Stek i 40 minutter |
| 7. Ta av lokket /folie, smør kålen med rømme, og – La den steke i 15 minutter til |
| 8. Serveres varm med ris eller grønn salat |


