I dag er det altså min siste dag i Spania – Jeg reiser hjem i morgen i 04.30. Ja, du leste rett. Midt på natta, må jeg reise. Gruer meg veldig til å måtte stå opp da, men gleder meg til å komme hjem igjen. Her er det skikkelig varmt. Selv om pent.no påstår at det er rett under 30 grader, viser termometret på patioen at det er nesten 35 grader i skyggen. Så det blir godt å komme hjem til 14 grader – Iallefall håper jeg det er kaldere enn her!
For å hoppe rett til oppskriften på Pizza paprica, TRYKK HER

Jeg har vært skikkelig heldig – for i dag blomstrer “Nattens dronning”. Det er et vakkert syn, bare synd at den kun blomstrer en gang i året, og bare en natt. Blomstrene springer ut i løpet av natta, og visner i løpet av neste dag. Men for et syn det er, når den står i full blomst! Appelsinene på appelsintreet som vokser på pationen er derimot ikke modne. De er grønne, harde og absolutt ikke gode. Jeg gleder meg til de er oransje, saftige og helt modne. Håper jeg er her da, for da blir det huset appelsinjuice til frokost. Det gleder jeg meg til!



Dette er oppskriften på “Pizza Paprica”, eller pizza med tomat saus, ost og paprika. Enkelt, men utrolig godt! Oppskriften gir to tynne, sprø bunner, som er ca. 30 cm i diameter. Perfekt for 2 til 3 personer.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 – 3 | 120 + 30 min | Middels |
Ingredienser:
Pizzabunn (to bunner à 30 cm)
1 ss | Sukker |
2 ts | Tørrgjær |
2 dl | Vann (ca 36 grader) |
450 g | Hvetemel |
½ ts | Salt |
3 ss | Olje (oliven) |
Ingredienser – Fyll & topping
1 bx | Tomater (hermetiske) |
2 fedd | Hvitløk (finhakket) |
1 ss | Olivenolje |
Basilikum (blader) | |
2 | Mozzarella (skivet) |
1 ss | Olivenolje |
4 | Paprikaer |

Slik gjør du:
1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle – La stå til det begynner å boble (ca 5 min) |
2 Tilsett resten av ingrediensene, og – Elt deigen i 5-8 minutter – Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov – Deigen skal være myk, men tørr og ta på |
3 Form deigen som en rund bolle – smør en stor bakstebolle med olivenolje – Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje – Skjær et snitt i deigen (på toppen) – Dekk bollen, og – Sett til heving i 60-90 minutter |
Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.
4 Lag tomatsaus: – Bland sammen tomater, hvitløk og olje Du kan også tilsette litt hakket basilikum – Kok opp, og la koke i ca 3-5 min. |
5 Skjær paprikaene i strimler – Varm olje i en stekepanne på middelsvarme – Ha i paprikaskivene, – og – La dem surre til de er blitt myke (rør av og til) |
6 Hell deigen ut på et bakstebord – Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og – Del den i to emner – Kjevle ut hver av emnene til en rund pizza på ca 30 cm i diameter |
7 Fordel tomatsausen utover pizzaene – Fordel paprikaene utover pizzaene |
7 Skjær mozzarellaene i skiver, og – Fordel den utover pizzaene |
8 Legg på basilikumblader, og – Drypp litt olje over |
9 Stek pizzaen midt i ovnen, – 240 grader – 10-15 min. |

Hvis du ikke ønsker to pizza med samme topping, prøv en av disse: