Utfordringen 2019: Rustikk loff

Vel hjemme fra Spania, kaste jeg meg rundt og bakte rustikk loff etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 26-27) i dag. Jeg vet ikke noe som er hyggeligere enn å bake gjærbakst. Det er liksom noe veldig hyggelig knyttet til det å arbeide med gjærdeiger – spesielt når de er så samarbeidsvillige som denne Og det beste av alt er når duften av nybakt brød brer seg ut over hele huset – det må være den beste duften av alle.

Rustikk loff etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: 6 dl Vann ½ pk Gjær 1 Egg 2 ts Salt 1 kg Hvetemel 2 ss Olivenolje
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
2 loff 3 timer Enkelt

Ingredienser:

6 dl Vann
½ pk Gjær
1 Egg
2 ts Salt
1 kg Hvetemel
2 ss Olivenolje

Slik gjør du:

1 Bland gjær og 5 dl fingervarmt vann
– Tilsett de øvrige ingrediensene, og
– Elt godt
– Når deigen er neste ferdig eltet,
tilsettes resten av vannet
– litt etter litt i små mengder
Deigen skal være litt løs
2 Dekk bakstebollen med plast,
– La deigen heve til dobbel størrelse
(ca. 90 min.)
3 Hell deigen ut på et lett melet bakstebord og,
– Del den i to like stor emner
– Form emnene som avlange boller
med en liten spiss i enden,
– La dem hvile under et klede i 15 min.
– Slå på ovnen 250 grader
4 Lag skrå snitt på toppen av brødene
5 Stek brødene midt i oven på 250 grader i ca 10 min.
– Senk temperaturen til 215 grader, og
– Stek videre i ca. 30 min.
– Avkjøl på rist
Rustikk loff etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: 6 dl Vann ½ pk Gjær 1 Egg 2 ts Salt 1 kg Hvetemel 2 ss Olivenolje

mmm …. nybakt brød! Takk igjen Baker Brun for en flott oppskrift, som gav et flott resultat!

Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst"

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» :

Oppskriftene er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun

2 kommentarer Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s