Svinefilet stekt i ovnen, med poteter, gulrøtter og salat ble det på familiemiddagen denne gangen. Med en travel hverdag og opptatte barn, har vi satt oss fore å ha familiemiddag hver 14. dag. Da har alle satt av ettermiddagen og kvelden, det blir noe godt til middag og dessert. Kvelden er satt av til brettspill. Det er skikkelig hyggelig å sitte sammen med familien rundt et bord, med et brettspill i mellom seg. Det er kanskje verre at pc-er, telefoner, blogger, INSTA og FB er strengt forbudt på denne ettermiddagen og kvelden. Uansett, på denne familiemiddagen disket vi opp med svinefilet, stekt i ovnen.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 6 | Enkel |

Ingredienser:
| 1 | Svinefilet (850 g) |
| 1 ss | Olje |
| 1 ss | Smør |
| Rosmarin kvister | |
| Gressløk | |
| 2-3 | Epler i båter |
| 1 dl | Kraft |
Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 120 grader |
| 2 Ha smør og olje i varm stekepanne, og – Gi svinefileten en omgang med salt- og pepperkvernen og – Legg fileten i stekepanna, til den har fått en fin og brun skorpe ( På alle sider) |
| 3 Legg Svinefileten i over i en ildfastform, – Ha opp noen rosmarinkvister, gressløk, og eplebåter – Hell over 1 dl kraft – Sett inn steketermometer – Sett svinefileten i oven |

| 4 La svinefileten steke, til den har fått en kjernetemperatur på 67-69 grader – Ta den ut av oven og – La den hvile litt, før du skjærer den opp |







